MBOstatní

Italská baseballová Serie A bude letos mít 32 týmů

Vedení italského baseballu poslední roky doslova šokuje baseballovou veřejnost. Po tom, co předloni oznámili rozšíření nejvyšší soutěže Serie A1 na 12 celků v roce 2020, tak letos přichází ještě větší bomba. V lize by mělo působit 32 mužstev.

Důvodem je, že se v letošním roce sloučí obě nejvyšší soutěže Serie A1 a Serie A2. Ta tak ponese název Serie A a účastnit by se jí mělo neuvěřitelných 32 týmů. Systém soutěže ale bude rozdělený na různé fáze a úrovně. 8 mužstev ze Serie A1 bude orzdělených do dvou čtyřčlenných skupin soutěžících v tzv. Premiere Round. Zbylých 24 mužstev ze Serie A2 bude rozdělených do šesti skupin po čtyřech týmech a budou soutěžit v rámci Qualification Round.

První čtyři týmy z Premiere Round se kvalifikuje do Super Round a budou mít možnost hrát v Premiere Round v dalším roce. Dva nejlepší z každé skupiny v Qualification Round (celkem 12 mužstev) se spolu s pátým až osmým týmem Premiere round rozdělí do čtyř čtyřčlenných skupin v tzv. Recovery Round.

Třetí a čtvrté celky ze skupin Qualification Round vytvoří dvě šestičlenné skupiny v tzv. Safety Round a budou hrát o setrvání v Serie A. Poslední dva celky každé skupiny Safety Round spadnou do Serie B.

První dva celky ze Super Round se automaticky kvalifikují do semifinále a budou čekat dva týdny na své soupeře. Vítězové každé skupiny Recovery Round los rozdělí na dvě dvojice, které si to rozdají o postup do další fáze v rámci série hrané na 2 vítězné duely. V dalším kole pak narazí na 3 a 4 tým Super round a opět odehrají sérii na 2 vítězné duely o postup do semifinále. 2 výhry budou stačit také na postup do finálové série Italian Baseball Series.

Nově budou muset týmy povinně nasazovat do zápasů italské hráče do 23 let a v prvních dvou fázích také italské nadhazovače. V lineupu budou moct být maximálně dva hráči, kteří nebudou občané EU. Limit by se neměl vztahovat na občany Evropské Unie.

Přidat na Seznam.cz

Přidejte si náš web jako box na úvodní stránku Seznamu

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..