MBOstatní

Mistrovství Evropy juniorů bude hostit Itálie

Ačkoliv se původně mluvilo o tom, že se letošní evropský šampionát hráčů do 23 let odehraje v Rusku, tak to nakonec nepodalo přihlášku a vedení CEB se muselo ohlížet po dalších zemích. Nakonec se tento turnaj bude hrát v Itálie.

Italové tak letos budou hostit Mistrovství Evropy mužů, U23 a také U18. Podle blogu extrainningsbaseball je to poprvé, kdy jedna země hostí v jednom roku všechny tyto šampionáty. Menší změnou je také termín konání turnaje, který se měl původně hrát začátkem srpna. Nově by měl začínat až 24. srpna a finále by se mělo hrát 28. srpna. Hostitelským městem bude severoitalská Verona, což je pozitivní zpráva pro české fanoušky, kteří to tím pádem budou mít mnohem blíže, než do původně zmiňované Moskvy.

Český výběr totiž bude na šampionátu obhajovat zlaté medaile, které získal na Mistrovství Evropy U23 v roce 2019. Jenže tentokrát to budou mít Češi mnohem složitější, než v minulých letech. Domácí Italové s největší pravděpodobností po mnoha letech ignorování šampionátů této věkové kategorie postaví také vlastní výběr. Ten by se pak měl stát jedním z největších favoritů na zisk zlata.

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..