MBMLB

MLB: Blue Jays ulovili dvě velké posily

Vedení Toronta v úterý získalo do svých řad dvě zvučné posily. Domluvilo se totiž na smlouvách s dvojicí Kirby Yates a George Springer. První přichází na 1 rok, druhý na šest let.

Yates je zkušeným relieverem, který si prošel týmy Rays, Yankees, Angels a naposledy působil v San Diegu. V Padres se postupně propracoval až na pozici closera a v roce 2019 si za své výkony vysloužil nominaci do All-Star Game. V této sezoně navíc zaznamenal 41 Saves, což bylo nejlepší číslo v Major League. V uplynulém roce se mu ale vůbec nedařilo, když naskočil kvůli zranění odházel pouze 4.1 směny a povolil v nich 6 doběhů.

Ještě větší posilou je ale angažmá George Springera. Ten byl aktuálně top hráčem z těch, kteří zbyli na trhu. Vedení Toronta mu po vyjednáváních předložilo nabídku na 6 let v hodnotě 150 milionů dolarů. To je nejvyšší kontrakt, jaký kdy Blue Jays v historii klubu některému z hráčů nabídli. V minulosti pouze jednou překorčili hranici 100 milionů, když v roce 2006 podepsali prodloužení smlouvy s Vernonem Wellsem v hodnotě 126 milionů. To se jim ale nevyplatilo, protože Wellse pak začali pronásledovat zranění a od roku 2007 již nikdy nedokázal předvádět výkony, jako v počátcích své kariéry.

V Torontu ale doufají, že to nebude případe George Springera. Ten do Kanady přichází po sedmi letech strávených v Houston Astros, s kterými v roce 2017 vybojoval vítězství ve Světové sérii. Springers patřil stabilně do základní sestavy texaského týmu a svými výkony si třikrát vysloužil nominaci do All-Star Game. Dvakrát také získal cenu Silver Slugger pro nejlepšího pálkaře. Protože Springer v prosinci odmítl kvalifikační nabídku od Houstonu, tak ten bude mít v nadcházejícím draftu jeden extra výběr navíc a naopak Toronto přijde o druhou volbu.

Dá se předpokládat, že i v Torontu bude Springerovi náležet první místo v pálkařském lineupu. Od roku 2014 byl jedním z nejlepších leadoff pálkařů v lize, když mu patří druhé místo v počtu homerunů (136), třetí v RBI (352), čtvrté v hitech (665) a čtvrté také ve vícemetových odpalech (254). V keriéře již odpálil 36 homerunů jako leadoff pálkař v první směně, což jej řadí na čtvrté místo historie Americké ligy. Síla Toronta na pálce tak jeho angažovaním výrazně vzroste.

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..