MBMLB

MLB: Nationals se domluvili s Jonem Lesterem

Vedení Washingtonu Nationals je po uplynulé sezoně v letošní zimě nebývale aktivní. Po příchodu Kylea Schwarbera, Joshe Bella přivádí další zvučnou posilu. Klub se domluvil na roční smlouvě s nadhazovačem Jonem Lesterem. Ta vstoupí v platnost jakmile hráč projde fyzickými testy.

Jon Lester je tak dalším hráčem, který se v minulosti setkal se současným manažerem Nationals ještě v týmu Chicago Cubs. Dave Martinez v roce 2016 působil v Cubs jako asistent trenéra a byl součástí mužstva, které po 108 letech vyhrálo Světovou sérii. Lester tehdy patřil mezi hlavní opory mužstva. V současném týmu mu ale bude s největší pravděpodobností patřit až čtvrté místo v rotaci za trojici Max Scherzer, Stephen StrasburgPatrick Corbin.

Zkušený nadhazovač v MLB odehrál 15 sezon a jeho ERA je 3.60. Poslední dvě sezony ale patřily z jeho hlediska mezi nejhorší, když měl ERA 4.46 resp. 5.16. V playoff ve Wild Card series proti Miami Marlins se dokonce ani nedostal na kopec. Bude proto zajímavé sledovat, jestli si sedmatřicetiletý nadhazovač dokáže vzpomenout na svá nejlepší léta, nebo bude angažmá ve Washingtonu začátkem konce jeho bohaté kariéry.

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..