ČeskoMB

TOP 5 baseballové Extraligy 2020

Stejně jako v minulých letech, tak i letos se nejdříve podíváme na TOP 5 události české baseballové Extraligy v uplynulém roce. Vybrat TOP 5 bylo nesmírně složité, protože letošní sezona byla našlapaná zajímavými momenty.

Mimo nejlepší pětku tak nakonec zůstal no-hitter Kotlářky Praha, nebo výkon Matěje Menšíka, či vypadnutí Techniky z Extraligy. Napište nám do komentářů, jak by vypadal TOP 5 podle vás.

Draci zpátky na trůnu

Draci Brno © Ladislav Svěnčík

Dlouhé roky bylo prakticky nepředstavitelné, aby nejúspěšnější klub české baseballové historie nebyl na prvním nebo druhém místě. Jenže v sezoně 2019 zůstali brněnští Draci dokonce mimo finále a v baseballových kruzích se již mluvilo o tom, že se to může opakovat i v dalších letech. Jenže jak se nakonec ukázalo, tak neúspěch Draky nakopl a nakonec si zaslouženě dokráčeli až po dvaadvacátý titul České republiky.

Extraliga bez cizinců

V době koronavirové se stalo cestování mezi jednotlivými zeměmi velkým problémem a tak se i česká Extraliga musela obejít bez cizinců. Tedy mimo těch, kteří již v České republice působí dlouhodobě. Ačkoliv jejich absence uškodila kvalitě soutěže, tak rozhodně neuškodila její atraktivnosti. Mladí čeští hráči ukázali, že se dokáží chopit nabídnuté šance a mnozí z nich dokonce předčili své zkušenější kolegy.

Skvělý Kubica

Ačkoliv si při letošním Galavečeru neodnesl ani ocenění pro jednotlivce, tak Jakub Kubica byl letos postrachem pro hráče soupeře. Dokázal se pravidelně dostávat na mety a prakticky nesbíral strikeouty. Nakonec vytvořil rekord základní části ve statistice OBP, když výrazně překonal dlouholeté prvenství Jiřího Víška (článek).

Covid-19 neměl šanci

Česká Extraliga byla první evropskou baseballovou ligou, která se letos rozehrála a po CPBL a KBO také třetí na světě, která se letos rozehrála. A ačkoliv to bylo velmi těsné, tak se soutěž zdárně odehrála dle plánu a různých odkladů.

Zúžení Extraligy

Snad nejdůležitější události Extraligy ale není žádný výkon na hřišti, nýbrž rozhodnutí od zeleného stolu. Českou nejvyšší soutěž totiž po nadcházející sezoně čeká zúžení na 8 týmů (článek). To slibuje velké drama v nadcházející sezoně. Snad se bude o setrvání v Extralize bojovat tvrdě, ale fér.

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..