ČeskoMB

V Praze vzniká nový baseballový klub

V stávajícím baseballovým klubům v hlavním městě České republiky se přidá nový. Ten ponese název Rhinos Praha a měl by mít sídlo na severovýchodu Prahy.

Za vznikem tohoto klubu stojí dvojice Pavel Kalčev a Michal Hanuš, tedy dvě osoby, které se pohybují v baseballovém hnutí dlouhodobě.

“V Praze máme na velký počet relativně malý počet hřišť,” přiblížil nám v telefonickém rozhovoru vznik klubu Michal Hanuš. “A tak jsem začal hledat místa, kde by se dalo postavit baseballové hřiště. Shodou okolností jsem se potkal s Pavlem Kalčevem, který měl stejnou chuť založit klub a začít s výchovou dětí od nejmladších až po dospělé. A našli jsme několik míst, které jsou určené pro sport a našim cílem je kromě vybudování baseballového a softbalového klubu i vybudování zázemí. Chceme se orientovat na severovýchod Prahy a rozhodně nechceme lézt ostatním klubům do zelí.”

Na dotaz, jestli se chtějí Rhinos orientovat pouze na mládež odpověděl Michal Hanuš negativně a dodal že Rhinos by v budoucnu chtěli mít o tým dospělých. “Uvidíme, co čas přinese. Nechceme se orientovat jenom na mládež, ale chceme být klasický obecný baseballový klub.”

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..