MBMLB

Zemřel Hank Aaron. Muž, který překonal Babe Rutha

Velmi smutná zpráva dorazila v pátek ze zámoří. Ve věku 86 let totiž zemřela baseballová legenda Hank Aaron. Novinářům smutnou zprávu potvrdila jeho dcera.

Aaron hrál v MLB v letech 1954 až 1976 a většinu kariéry strávil v organizaci Braves. Nejdříve v Milwaukee a pak i po přestěhování do Atlanty. Poslední dvě sezony se opět vrátil do Milwaukee, ale tento krát již jako člen organizace Brewers. V sezoně 1957 s Braves získal také svůj jediný prsten za vítězství ve Světové sérii. Celkem dvacet pětkrát si zahrál All-Star Game a po ukončení kariéry byl v roce 1982 uveden do baseballové Síně slávy.

Nejvíce se ale do historie zapsal svým homerunem číslo 715, kterým v roce 1974 překonal legendárního Babe Rutha na prvním místě historických tabulek. Kariéru pak ukončil s číslem 755 v kolonce homerunů. Jeho rekord překonal až Barry Bonds v roce 2014.

I tak je ale Hank Aaron stále na prvním místě v počtu stažených doběhů (2297) a napálených met (6856). V počtu hitů (3771) mu patří třetí místo v historických tabulkách.

V pondělí přitom baseballový svět přišel o další legendu, když ve věku 75 let umřel další člen Síně slávy nadhazovač Don Sutton. Kromě nich baseballový svět v roce 2021 oplakává také ztrátu Tommyho Lasordy.

Přidat na Seznam.cz
Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..