MBOstatní

ABL: V Austrálii skončila základní část. Brisbane mimo playoff

Nedělními zápasy skončila základní část australské baseballové ABL. A ty jakoby byli odrazem celé základní části. Kvůli novým restrikcím spojeným s cestováním muselo vedení soutěže zrušit naplánované duely mezi Melbourne a Perthem. Naštěstí oba celky již měly postup do playoff zajištěný, takže to postupové souboje neovlivnilo.

Přímý boj o postup do vyřazovacích bojů se odehrál v sérii mezi Canberrou a Brisbane. Bandits do ní vstupovali z posledního místa tabulky a pokud chtěli pomýšlet na postup, potřebovali zvládnout všechny tři duely. Své šance zvýšili hned v pátek, když svého soupeře přehráli 4-3. V sobotním utkání byli také blízko postupu, když po pěti směnách vedli 7-4. Když se pak v šesté směně nechal vyloučit domácí manažer, tak jakoby tím nastartoval své hráče do útoku. Ti hned v šesté směně vyrovnali na 7-7. Za tohoto stavu se šlo do nastavení. V něm v desáté směně Brisbane zaznamenalo 4 doběhy a bylo blízko výhře. Proti byl v dohrávce domácí Boss Moanaroa, který grand slam homerunem vyrovnal na 11-11. O vítězi tak rozhodla až jedenáctá směna. V její dohrávce výhru zařídil Mikey Reynolds.

Po sobotní prohře tak Brisbane přišlo i o poslední naději na postup do playoff. Naopak Canberra ještě v neděli na dálku soupeřila se Sydney o to, kdo bude mít výhodu domácího zápasu ve Wild Card Series. Canberra nakonec porazila Bandits i v posledním duelu a v úterý přivítá v souboji o postup do semifinále Sydney, které skončilo na konečném pátém místě. Vítěz pak v semifinále ve čtvrtek vyzve vítěze základní části Melbourne Aces. Druhou semifinálovou dvojici tvoří Perth a Adelaide. Letošního mistra tak poznáme již nadcházející neděli.

Rozpis playoff

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..