MBOstatní

Aguilas Cibaenas vyhráli Caribbean Series

Vítězem šedesátého třetího ročníku mezinárodního turnaje Caribbean Series se stali baseballisté dominikánského celku Aguilas Cibaneas. Ti ve finálovém utkání zdolali portorický tým Criollos de Caugas.

Finálový duel se, stejně jako oba semifinálové, nesl v duchu výborných výkonů startujících nadhazovačů. Jak Cesar Valdez v dresu Aguilas, tak také Héctor Herández na kopci Criollos předváděli parádní výkony. Na první doběh jsme si museli počkat až do páté směny, kdy Jarren Duran poslal Portoričany do vedení.

To jim ale dlouho nevydrželo, protože hned v dohrávce Johan Camargo zásluhou solo homerunu vyrovnal.

V šesté směně se pak dostaly do hry oba bullpeny a tady se ukázala kvalita dominikánského týmu. Zatím co jejich bullpen soupeři nepovolil ani jeden úspěšný odpal, tak portorický byl mnohem méně efektivní. Již v dohrávce šesté směny Juan Lagares a Ronald Guzmán poslali svými odpaly Aguilas do vedení 3-1. V osmé směně Ronald Guzman solo homerunem navýšil skóre na 4-1.

Aguilas tak po výhře 4-1 tak získali již jednadvacátý titul Caribbean Series pro Dominikánskou republiku. Pro samotný klub to byl již šestý titul, čímž se osamostatnili na druhém místě historických tabulek za Tigres del Licey. Navíc se Aguilas stali prvním týmem historie, který na turnaji odehrál 7 utkání, aniž by zaznamenal jedinou prohru. Důvodem je ale rozšíření turnaje z pěti na šest krajin před dvěma lety.

Před začátkem finálového zápasu byl představen All-Star tým celého turnaje a v něm nechybí mnoho známých jmen z MLB. Z šesti týmů ve výběru nemá svého zástupce pouze Kolumbie. Naopak dominikánský mistr a celkový vítěz Aguilas jich má ve výběru hned 7.

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..