MBOstatní

College Baseball: Marek Chlup přidal druhý homerun v sezoně

Vysokoškolský baseball v severní Americe pokračoval dalšími zápasy. Další dva má na svém kontě Marek Chlup v dresu North Greenville. Bohužel Martin Zelenka stále na premiéru čeká. Jeho Pitt Community College musela první dvě série kvůli nepříznivému počasí odložit. První duel by tak měl odehrát ve středu.

North Greenville v úterý čekal dvojzápas proti Newberry, tedy stejnému soupeři jako v úvodním duelu sezony. První zápas se za stavu 2-2 dostal až do nastavení. V desáté směně nejdříve oba celky stáhli po jednom doběhu a o vítězi tak rozhodla až druhá extra směna. V ní baseballisté Newberry nejdříve stáhli 3 doběhy. V dohrávce pak domácí odpověděli pouze jediným bodem, o který se svým odpalem postaral český reprezentant. Jeho NGU tak prohrála 4-6.

Druhý duel už byl z pohledu North Greenville mnohem veselejší. Ačkoliv to byli hosté, kdo se postaral o první doběh v úvodní směně, tak NGU v dohrávce třetí směny vyrovnala. O směnu později opět zavelel k útoku Marek Chlup, který solo homerunem poslal svůj tým do vedení. To domácí navýšili sedmi doběhy v páté směně a nakonec se radovali z vítězství 11-4.

Češi v akci:
Marek Chlup (1. zápas) – 5 AB, 0 R, 2 H, 1 RBI, 1 SO
Marek Chlup (2. zápas) – 3 AB, 1 R, 1 H, 1 RBI, 2 BB, 1 SO, 1 HR

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..