MBMLB

MLB: Trevor Bauer podepsal s LA Dodgers

V posledních dnech se čím dál víc čekalo na to, s kým podepíše smlouvu vítěz Cy Young Národní ligy v roce 2020 Trevor Bauer. O jeho služby totiž stáli New York Mets, kteří hráči měli předložit finančně velmi zajímavou nabídku. Druhým vážným kandidátem byli poslední vítězové Světové série z Los Angeles.

Celé čekání na to, kde nakonec bude hrát, ukončil hráč sám na svém Youtube kanálu, kde ve videu řekl, že bude oblékat dres Los Angeles Dodgers.

Obě strany se podle Jeffa Passana z ESPN měly domluvit na tříleté smlouvě. Ta má ale zahrnovat možnost odstoupit od smlouvy po každé sezoně. Výše kontraktu není v době psaní tohoto článku známá, ale připomeňme, že po sezoně Bauer odmítl kvalifikační nabídku od Reds, která měla výšku 18,9 milionů dolarů. Dá se předpokládat, že jeho roční plat bude kolem nebo přes 30 milionů dolarů.
EDIT: Podle zámořských médií je hodnota kontaktu 102 milionů dolarů. V roce 2021 by si měl přijít na 40 milionů. v roce 2022 na 45 milionů. Dodgers se tím dostávají 30 milionů přes měkký platový strop a to stále nemají podepsaného Justina Turnera.

Trevor Bauer je tak prvním úřadujícím držitelem ocenění Cy Young od roku 1992, který po zisku trofeje podepsal jako volný hráč smlouvu s Los Angeles Dodgers. Naposledy takto klub podepsal legendárního Grega Madduxe.

Fanoušci se tak můžou těšit na nadhazovače, který v loňském roce dominoval startérům a jeho ERA byla 1.73 a WHIP pouze 0,79. Pálkaři soupeře měli proti němu úspěšnost pouhých .159. Rotace Dodgers tak s jeho příchodem vypadá rozhodně zajímavě. Naopak fanoušci Mets, kteří již viděli Bauera v dresu týmu z New Yorku, nyní musí být hodně zklamaní.

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..