MBOstatní

College Baseball: Kovala s první výhrou

Také začátkem týdne se hrály univerzitní soutěže v USA a český baseball v nich znovu měl zastoupení. Pojďme se proto podívat, jak se českým klukům dařilo.

V pondělí hrála NC State dva zápasy proti North Carolina. Tentokrát z toho byly dvě výhry a svůj podíl na nich měl i Vojtěch Menšík. Český baseballista byl úspěšnější v prvním duelu, v němž si připsal dva hity.

North Greenville hrála v úterý proti Lander a dokázala zvítězit 5-2, čímž zlepšila svou letošní bilanci již na 21-6. V sestavě NGU se na výhře opět výrazně podílel Marek Chlup, který svými odpaly stáhl dva doběhy. Syn trenéra Eagles Praha si tak drží výborný pálkařský průměr .427.

V pondělí hrála univerzita Charleston dva zápasy proti Fairmontu v druhém z nich dostal podruhé v sezoně šanci i Filip Smola, který střídal v sedmé směně na třetí metě za stavu 9-4. Na pálce se představil pouze jednou, ale nedokázal do statistik zapsat úspěšný odpal.

Také Marcus Weinzimer dostal v dvojzápase proti Willamette šanci pouze jako střídající hráč a objevil se na pálce pouze jednou. Jeho start však skončil strikeoutem.

Tři zápasy odehrála také akademie Combine. Dva v neděli proti NLA a v úterý jeden proti Forsythe. Tentokrát jsme mohli vidět v akci oba české zástupce, když si v úterý Michal Kovala připsal 3 odházené směny, v nichž nepovolil ani jeden doběh a hned šest pálkařů poslal z boxu se strikeoutem. Combine nakonec zvítězila 14-0 a český nadhazovač si do statistik připsal také výhru. Milan Prokop tentokrát do statistik nepřidal úspěšný odpal.

Češi v akci:
Vojtěch Menšík (1. zápas) – 4 AB, 0 R, 2 H, 0 RBI, 0 BB, 1 SO
Vojtěch Menšík (2. zápas) – 3 AB, 0 R, 0 H, 0 RBI, 0 BB, 0 SO
Marek Chlup – 3 AB, 0 R, 2 H, 2 RBI, 1 BB, 1 SO, 1 HBP
Filip Smola – 1 AB, 0 R, 0 H, 0 RBI, 0 BB, 0 SO
Marcus Weinzimer – 1 AB, 0 R, 0H, 0 RBI, 0 BB, 1 SO
Milan Prokop (vs. NLA) – 2 AB, 0 R, 0 H, 0 RBI, 1 BB, 1 SO
Milan Prokop (vs. Forsythe) – 2 AB, 1 R, 0 H, 0 RBI, 0 BB, 1 SO
Michal Kovala – 3 IP, 2 H, 0 R, 6 SO, 1 BB

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..