MBOstatní

College Baseball: Marek Chlup zazářil třemi homeruny v zápase

V pátek se opět hrálo velké množství zápasů univerzitního baseballu. A na našem webu vám již tradičně přinášíme jejich přehled. V nich opět zazářil Marek Chlup

Ještě než se pustíme do pátečního dění, tak se vraťme zpátky k úterý. V minulém přehledu jsme totiž kvůli chybějícím datům vynechali představení Ondřeje furka v dresu univerzity Arizona West. Český nadhazovač totiž naskočil do utkání proti Eastern Arizona College. Tentokrát však nedostal příležitost jako startér, ale jako reliever, když odházel poslední tři směny utkání. V nich soupeři povolil pouze 1 doběh (který šel na vrub obrany) a jeho tým nakonec zvítězil 14-4. Díky tomu, že byl v osmé směně stav utkání 7-4, tak má ve statistikách také první Save.

Největší hvězdou pátečního programu byl Marek Chlup. Jeho univerzitu North Greenville čekal dvojzápas proti univerzitě Chowan. V prvním utkání se český baseballista teprve “rozehrával”, když zaznamenal jeden úspěšný odpal. V druhém zápase byl však Marek Chlup jednoznačně hvězdou utkání, když odpálil 3 homeruny a celkem si připsal 6 RBI.

Prestižní univerzitu NC State, ve které působí také Vojtěch Menšík, čekal první ze tří zápasů proti Miami. A ani tentokrát nechyběl v sestavě český baseballista, který letos dostává více příležitostí na třetí metě. Vojta si v utkání připsal jeden úspěšný odpal, který byl prvním pro jeho tým v zápase a podílel se na výhře 11-5.

Poprvé v sezoně se v utkání představil také Marcus Weinzimer (má americké i české občanství), který působí na škole Puget Sound. V zápase proti Pacific Lutheran naskočil do utkání jako pinch-hitter v deváté směně, ale nepřipsal si úspěšný odpal.

V našem výčtu pátečních duelů nesmí chybět ani zápas Combine Academy proti ECB Curtis. Ani tentokrát v sestavě Combine nechyběl Milan Prokop, který si ale tentokrát úspěšný odpal nepřipsal. Jeho tým v zápase zvítězil 4-2.

Češi v akci:
Ondřej Furko (2.3.) – 3 IP, 3 H, 1 R, 0 ER, 0 BB, 2 SO, Save
Marek Chlup (1. zápas) – 3 AB, 0 R, 1 H, 0 RBI, 0 BB, 0 SO
Marek Chlup (2. zápas) – 4 AB, 4 R, 3 H, 6 RBI, 2 BB, 0 SO, 3 HR
Vojtěch Menšík – 5 AB, 1 R, 1 H, 0 RBI, 0 BB, 1 SO
Marcus Weinzimer – 1 AB, 0 R, 0 H, 0 RBI, 0 BB, 0 SO
Milan Prokop – 3 AB, 0 R, 0 H, 0 RBI, 0 BB, 0 SO

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..