MBMLB

MLB: Bývalá draftová jednička se pokouší o návrat do MLB

Pouze tři první výběry draftu MLB se nikdy nepodívaly do Major League Baseball. Samozřejmě, pokud nepočítáme poslední drafty, kdy ještě hráči sbírají zkušenosti na farmách. Letos by se toto číslo mohlo změnit pouze na 2.

V minulosti se nedokázal do MLB dostat Steven Chilcott, jehož si vybrali Mets v draftu 1966. V roce 1991 z prvního místa vybírali New York Yankees a ukázali na Briena Taylora. Ten byl sice považován časopisem Baseball America za TOP prospekt sezony 1992, ale ani po sedmi letech v MiLB se nedokázal prosadit na vyšší úroveň než Double-A. Třetí jedničkou, která se zatím nedostala do MLB, je Mark Appel, jehož si vybrali Astros v draftu 2013 z první příčky.

Ačkoliv byl pak Appel dva roky po sobě mezi TOP 50 prospekty MLB, tak se jej Astros v roce 2015 zbavili a vyměnili jej do Phillies za closera Kena Gilese. Ve farmářském systému Phillies se dokázal dostat až do Triple-A, jenže tam nepodával výkony hodné jedničky draftu. V sezoně 2017 měl dokonce ERA pouze 5.27. Po sezoně se pak Appel rozhodl, že si vezme “pauzu na neurčitou dobu”. I když jej Phillies po sezoně označili k zařazení, tak o práva na jeho služby neprojevil zájem žádný z klubů MLB. Phillies tak stále drží práva. Podle serveru The Athletic měl Appel v klubu stále dveře otevřené pro případ, že by se chtěl k baseballu vrátit. A tato chvíle přichází právě letos.

Mark Appel by se měl zapojit do přípravy společně s dalšími hráči farmářského systému Philadelphie. Appel do kempu ale nepřijíždí úplně nepřipravený. V posledních měsících strávil přípravou v baseballové akademii v Seattlu. Jak se mu bude dařit v přípravě ukáže až čas. Pokud by se mu ale povedlo vybojovat si pozvánku do hlavního týmu, tak by splnil očekávání, která do něj vkládali skauti.

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..