MBOstatní

College Baseball: Filip Smola s prvním RBI v sezoně

V pátek se v zápasech univerzitních týmů a akademií v USA představilo několik českých baseballistů. Pojďme se podívat, jak se jim dařilo.

Daniel Padyšák startoval v pátek na kopci CSU v druhém zápase doubleheaderu. A znovu dal český nadhazovač svému týmu šanci na výhru. V utkání hraném na sedm směn byl Padyšák střídán v páté směně. V 4.1 odházených směnách proti němu hráči High Point stáhli pouze 3 doběhy, z nichž jdou na vrub Padyšáka pouze dva. CSU nakonec v utkání zvítězila vysoko 15-4.

NC State v pátek čekal jeden zápas proti Clemsonu a v sestavě byl i Vojtěch Menšík. Český baseballista tentokrát nepřidal ani jeden úspěšný odpal, naopak v obraně vyprodukoval jednu chybu. NC State nakonec prohrála 6-10 a v sezoně se její bilance zhoršila na 9-10.

Dva zápasy sehrála univerzita Charleston proti Wheelingu. Ve druhém se do hry dostal i Filip Smola, když v dohrávce šesté směny s obsazenou první a třetí metou svým sebeobětujícím odpalem stáhl dvanáctý bod UC. Utkání pak dohrál na třetí metě.

V jednom ze dvou utkání Pitt Community proti Brunswicku byl v základní sestavě také Martin Zelenka. Ten v zápase zaznamenal jeden úspěšný odpal, ale jeho tým nakonec prohrál 2-8.

Utkání na sedm směn sehrála také akademie Combine, v jejíž sestavě se objevil Milan Prokop. Ten se svým hitem podílel na výhře 6-0.

Češi v akci:
Daniel Padyšák – 4.1 IP, 4 H, 3 R, 2 ER, 0 BB, 1 SO, 4 HBP
Vojtěch Menšík – 4 AB, 0 R, 0 H, 0 RBI, 0 BB, 1 SO
Filip Smola – 0 AB, 0 R, 0 H, 1 RBI, 0 BB, 0 SO
Martin Zelenka – 4 AB, 0 R, 1 H, 0 RBI, 0 BB, 1 SO
Milan Prokop – 4 AB, 2 R, 1 H, 0 RBI, 0 BB, 1 SO

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..