MBOstatní

CPBL: Tim Melville odházel no-hitter

První profesionální zápas letošní baseballové sezony, kdy jsme mohli vidět no-hitter, se odehrál v pátečním duelu tchajwanské CPBL mezi obhájci titulu Uni-Lions a nováčkem soutěže Wei Chuan Dragons. Postaral se o něj startér Lions Američan Tim Melville.

Tim Melville ještě v roce 2019 působil v MLB, kde oblékal dres Colorada Rockies. V minulém roce ale v MLB nenašel angažmá a protože se nerozjely farmářské soutěže, tak vyslyšel volání Uni-Lions, kterým pak výrazně pomohl k zisku titulu. I proto jej klub bez váhání podepsal i pro letošní sezony. A do ní vstoupil americký nadhazovač ve vlekém stylu. Hned při svém druhém startu v sezoně totiž odházel no-hitter.

Melville v pátečním duelu proti Dragons vydržel na kopci všech devět směn a výrazně se podílel na vysoké výhře 13-0. Hostujícím hráčům v utkání nepovolil ani jeden úspěšný odpal a rozdal 5 met zdarma. Navíc si do statistik připsal 10 strikeoutů. V devíti směnách hodil celkem 142 nadhozů a po skončení utkání byl právem vyhlášený nejužitečnějším hráčem zápasu.

Před nadhazovačem Uni-Lions se v minulosti povedlo odházet no-hitter v CPBL pouze deseti hráčům. Melville tak svým výkonem otevírá druhou desítku. V lize, která je známá tím, že je kvůli podmínkám na ostrově příznivější spíše pro pálkaře, je to velký úspěch.

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..