ČeskoMB

Dva baseballisté Třebíče jsou v nominaci na hráče víkendu

Vítěznou sérii si o víkendu připsali v Extralize baseballisté Nuclears, když dokázali dvakrát porazit tým Blesk Jablonec. Nováček nejvyšší soutěže v úvodním kole pořádně potrápil úřadující mistry a na Vysočině se mu podařilo urvat první výhru. Na severu Čech minulý týden ještě panovala zima se sněhem, takže celou sérii hostil třebíčský areál Na Hvězdě.

V úvodním duelu odházel za Nuclears plných osm směn Kanaďan Ryan Johnson a svým výkonem, kdy soupeři nadělil deset strikeoutů a umožnil pouhé dva odpaly, si řekl o nominaci na nadhazovače víkendu. Svého zástupce má Třebíč také v nominaci České baseballové asociace na hráče víkendu za předvedenou hru v útoku. Tomáš Chadim totiž dokázal proměnit všech svých pět nástupů na pálce v úspěšné odpaly, stáhl jeden bod a sám zaznamenal dva doběhy. Dařilo se i zbytku týmu, a tak Třebíč vyhrála 9:0.

Do sobotní odvety se postavil na nadhoz Blesku zkušený Američan James Smiley a stal se ústřední postavou zápasu. Mladičký Lukáš Pacal na kopci Třebíče s ním držel krok celých šest směn. Pak ale za stavu 1:2 pro Jablonec dostali na kopci Nuclears příležitost další mladí nadhazovači. Hráči Blesku se rozpálili, a když obrana Třebíče místo třetího outu vyrobila sérii chyb, dokázali proměnit účinkování v sedmé směně hned na šest doběhů. Další dva body Jablonec přidal v osmém inningu. Během poslední směny dokázali hráči Nuclears závěr utkání ještě zdramatizovat. Dohnat náskok soupeře se ale nepodařilo. Američan Smiley odházel celý zápas a Blesk si připsal premiérovou výhru v nejvyšší soutěži 4:10.

V neděli tým Třebíče neponechal nic náhodě a poslední utkání série mělo od začátku jednoznačný průběh. Američan Justin Robert Revels na nadhozu Nuclears rozdal během pěti směn celkem deset strike outů a umožnil jen pět odpalů. Zato na druhé straně byli pálkaři při chuti od úvodního inningu. Třebíč si rychle vytvořila náskok a po čtyřech směnách už držela pohodlné vedení 16:2. Stoprocentní v útoku byl tentokrát Matěj Brabec, který zaznamenal čtyři úspěšné odpaly a jednu metu zdarma z 5 nástupů na pálce, stáhl 4 body a sám přidal 3 doběhy. Poslední dvě směny se na kopci Třebíče představil letos teprve šestnáctiletý Adam Veselý a skvělým výkonem umožnil soupeři pouze jediný hit. Zápas tak mohl být ukončen už v sedmé směně rozdílovým výsledkem 16:2.

V dalším extraligovém kole se Třebíč utká s pražskou Kotlářkou. První dva zápasy se odehrají v sobotu 24. dubna 2021 ve 13:00 a v 16:00 hodin Na Hvězdě. Závěrečný zápas odehrají týmy v neděli v Praze. Odkazy na přenos utkání fanoušci najdou na webu https://tv.baseball.cz/

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..