ČeskoMB

EXL: Draci proti Hluboké udrželi neporazitelnost až v nastavení

V pátek začal dvěma zápasy třetí extraligový víkend české baseballové Extraligy. A kdo si je nenechal ujít, tak rozhodně nelitoval.

Největším lákadlem dne byl souboj mezi Draky a Hlubokou, kde proti sobě nastoupili dva reprezentační nadhazovači. A všechny předpoklady nakonec byly naplněny. Jak domácí Radim Chroust, tak hostující Jan Novák, předvedli skvělý výkon. Soupeřovým pálkařům povolili pouze jeden doběh. Chroust v sedmi směnách, Novák dokonce zvládl devět směn a i ve třetím startu v sezoně hodil dvouciferný počet strikeoutů.

Hluboká dokonce šla v zápase do vedení 1-0, když ve druhé směně využila chyby domácí obrany. O to přišla až v dohrávce sedmé směny, kdy Přemek Chroust sebeobětujícím odpalem stáhl pro vyrovnávající doběh Adama Hajtmara. Drakům pak dal dvě velmi dobré směny Jan Vašourek a za stavu 1-1 se šlo do nastavení. V jeho úvodu ukázal pevné nervy teprve devatenáctiletý David Mergans, který s pomocí dvou strikeoutů nedovolil hostům přidal další bod. A tak zákonitě přišel trest v dohrávce. Po ulejvce Martina Červinky udělala chybu hostující obrana a toho Draci využili k vítěznému doběhu Přemka Chrousta. Draci tak nepřišli o svou neporazitelnost. Naopak Hluboká již nemůže říct, že byla na hřišti neporažena. I tak ale předvedla výborný výkon.

   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   R H E
 Sokol Hluboká 0 1 0 0 0 0 0 0 0 0   1 3 1
 Draci Brno 0 0 0 0 0 0 1 0 0 1   2 5 1

Také druhá série, která se v pátek hrála, je důležitá z pohledu ambic Blesku a Eagles na postup do TOP 6. A byli to domácí, kdo zvládl lépe první krok. Výborným výkonem jim k tomu pomohl startující Tomáš Duffek, který v sedmi směnách povolil pouze dva úspěšné odpaly pálkařů Jablonce. Ti proti němu doběhli pouze pro jeden doběh, když využili v sedmé směně chybu Zavadila na třetí metě.

V té době ale již domácí vedli vysoko 8-0, když jejich pálku poprvé v sezoně posílil reprezentant Matěj Hejma. Ten si v zápase připsal jeden dvoumetový odpal a dvě mety zdarma. Z devíti hitů domácích se o třetinu postaral Jan Pojer (3-z-5). Zajímavý zápas odehrál také Petr Zýma, jenž byl sice 0-z-1, ale třikrát získal metu drama a jednou byl při svém stavu na pálce trefen nadhozem.

Eagles nakonec zvítězili 8-1 a po sedmi zápasech mají bilanci 4-3. Naopak šance Jablonce na TOP 6 se výrazně snižují, když zůstávají na posledním místě s jednou výhrou a šesti prohrami.

   1 2 3 4 5 6 7 8 9   R H E
 Blesk Jablonec 0 0 0 0 0 0 1 0 0   1 2 1
 Eagles Praha 1 0 0 1 3 3 0 0 –   8 9 3
Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..