ČeskoMB

EXL: Zápasy české Extraligy budou streamovány v USA

Velmi zajímavá zpráva se objevila dnes na webu české baseballové asociace. Ta se totiž domluvila na spolupráci se společnosti For the Fans. To znamená, že tři zápasy Extraligy týdně budou moct fanoušci sledovat i v USA právě díky této společnosti.

For the fans se specializuje právě na přinášení sportovního obsahu, který můžou fanoušci v USA sledovat na různých platformách živě, nebo také ze záznamu. Diváci v USA tak můžou českou baseballovou Extraligu sledovat přes svého poskytovatele kabelové televize, nebo přes různé aplikace, mezi nimiž nechybí ani Fubo TV, Roku a podobně.

Celá spolupráce vznikla po intenzivní komunikaci mezi For the Fans a ČBA. Na české straně odvedl největší kus práce Tomáš Kovala, který pro náš web přiznal, že od prosince byl s americkou společností v intenzivním kontaktu. Zároveň poodhalil, že první tři přenosy mohli diváci v USA sledovat již minulý víkend.

Pro české kluby bude mít tato spolupráce i finanční přínos, když by měli mít menší příjem z reklam. Společnost For the Fans navíc každý měsíc pro českou stranu vypracuje statistiky sledovanosti. V úvodu se do této spolupráce zapojila šestice klubů (Draci Brno, Eagles Praha, Kotlářka Praha, Nuclears Třebíč, Sokol Hluboká a Tempo Praha). Ostatní e snad budou brzy následovat.

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..