MBOstatní

Kamil Pejchal má za sebou premiéru v Bundeslize

V letošní sezoně má český baseball v německé Bundeslize hned trojnásobné zastoupení. Kromě dvojice Jan Tomek a Tomáš Ondra v Geuggenberger Legionäre obléka letos dres Tübingen Hawks Kamil Pejchal. A oba tyto týmy se utkaly hned první bundesligový víkend.

Nakonec se ale v dvojzápase dostal do hry pouze Kamil Pejchal, který si v nich zahrál víc než dost. Jeho tým ale na favorizovaného soupeře vůbec nestačil, když Legionäre vyhráli nejdříve 15-12 a ve druhém dokonce 18-0 ve čtyřech směnách.

V prvním zápase Kamil Pejchal začal ve středním vnějším poli a hned v úvodní směně vybojoval metu zdarma. V páté směně se dostal na metu po chybě soupeře a následně zaznamenal svůj první doběh v Bundeslize, kterým Hawks snižovali na 3-11 z jejich pohledu. V šesté směně dokázali Hawks otočit skóre na 12-11 a bývalý hráč Třebíče se na tom podílel ziskem dvou met zdarma a jedním doběhem.

V osmé směně nejdříve Legionäre otočili skóre na 13-12 a tak se trenéři Hawks rozhodli postavit na kopec Kamila Pejchala. Ten nakonec utkání doházel a ve dvou směnách Legionäre povolil už jen jeden doběh. Zajímavý debut pak završil svým prvním hitem v Bundeslize v deváté směně.

Druhý zápas sobotního programu již byl jednoznačnou záležitostí Legionäre, kteří vyhráli jednoznačně 18-0. Jejich startér Kaleb Bowman dokonce sahal po no-hitteru. O něj je ale připravil právě Pejchal, jenž zaznamenal jediný úspěšný odpal svého týmu.

Češi v akci:
Kamil Pejchal (pálka 1Z) – 3 AB, 2 R, 1 H, 0 RBI, 3 BB, 1 SO
Kamil Pejchal (nadhoz 1Z) – 2.0 IP, 3 H, 1 R, 1 ER, 1 BB, 2 SO, 0 HR
Kamil Pejchal (pálka 2Z) – 2 AB, 0 R, 1 H, 0 RBI, 0 BB, 1 SO

  • článek vychází ze statistik oficiálního webu Bundesligy, které mají často mnoho nesrovnalostí. Za případné chyby se omlouváme
Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..