MBMLB

MLB bude testovat posun kopce a nové pravidlo pro DH

Vedení Major League Baseball v úterý oznámilo, že v partnerské Atlantic League bude v letošním roce zkoušet dvě změny pravidel. Jedna se bude týkat suplujících pálkařů, druhá nadhazovacího kopce.

U suplujících pálkařů (DH) by mohly týmy v zápase jejich služeb využívat pouze v době, pokud je ve hře startující nadhazovač. Po jeho výměně by o tuto možnost přišly. To znamená, že ve zbytku utkání by manažeři museli na pálku posílat střídající nadhazovače, nebo by využívali pinch-hittera. Tato změna pravidla by mohla týmy přinutit nechat startujícího nadhazovače na kopci o něco déle. Zároveň by to z hlediska taktiky mohlo přinášet zajímavé řešení obzvlášť v posledních směnách.

Další změnou je posun nadhazovacího kopce jednu stopu (cca. 30,43 cm) dále od domácí mety. To by se mělo testovat ve druhé polovině sezony, aby měla MLB srovnání mezi první a druhou části. Touto úpravou by chtělo vedení ligy snížit počet strikeoutů a dostat od hry více míčů. Pálkaři by tak měli o zlomek více času na případnou reakci na nadhoz nadhazovače. Pokud by se toto pravidlo postupně přeneslo do MLB, tak by to byl první posun kopce od roku 1893, kdy se posouval dokonce o pět stop. V roce 1969 se naopak snižovala jeho výška.

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..