MBMLB

MLB: Letošní All-Star Game a Draft se nebudou konat v Atlantě

Vedení Major League Baseball v dnešní tiskové zprávě oznámilo, že letošní utkání největších hvězd ligy a také draft nových nadějí se nebudou konat ve státu Georgia, jak bylo původně plánováno. MLB tímto krokem reaguje na nový volební zákon, který schválili tamní zákonodárný sbor.

MLB tak musí hledat náhradní lokaci místo Atlanty, která měla obě akce hostit. Podle zámořských novinářů by se nemělo nic měnit na tom, že v následujícím roce bude draft a All-Star Game hostit Los Angeles, což toto město jako náhradní lokalitu s největší pravděpodobností vylučuje. Vedení organizace Atlanta Braves je s tímto rozhodnutím MLB znepokojeno. Připomeňme, že Atlanta naposledy hostila All-Star Game v roce 2000.

Vedení MLB však rozhodnutí obhajuje tím, že “zásadně podporují volební právo pro všechny Američany.” O celé problematice si můžete více přečíst ZDE.

Každopádně najít náhradní lokalitu musí komisař Rob Manfred velmi rychle. Letošní All-Star Game je totiž naplánovaná na 13. července. Dá se tedy očekávat, že již brzy se dozvíme, kde se bude letošní draft a Zápas hvězd konat.

Draft o dvaceti kolech

Ani v letošním roce se nedočkáme obvyklého počtu čtyřiceti kol v MLB draftu. tentokrát si však týmy nebudou vybírat v pěti kolech, jako tomu bylo v minulém roce, ale ve dvaceti. To je minimální počet kol, které vyžaduje aktuálně platná smlouva mezi MLB a Hráčskou asociaci MLBPA. Informaci jako první přinesl renomovaný server Baseball America. Nedraftovaní hráči budou opět mít možnost podepsat smlouvu s kterýmkoliv klubem MLB, ale podpisové bonusy budou limitovány na částce 20 tisíc amerických dolarů.

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..