MBMLB

MLB: Shohei Ohtani se zapsal do historie

Kdo se v nedělním utkání podíval na lineup Los Angeles Angels, tak byl svědkem historického momentu. Na druhém místě pálkařského pořadí byl totiž startující nadhazovač Shohei Ohtani.

Již před vstupem do MLB se o Ohtanim mluvilo jako o japonském Babe Ruthovi. Shohei je totiž nejen skvělý nadhazovač, ale také výborný pálkař. A obojí předvedl i v nedělním duelu proti Chicagu White Sox. Hned první nadhoz, který viděl na pálce, totiž dokázal odpálit na homerun.

Jako nadhazovač soupeři povolil pouze 3 doběhy, přičemž ale dva z nich šly na vrub chybám v obraně. A právě po těchto chybách přišel moment, po němž zatrnulo všem fanouškům Angels. Jose Abreu totiž ve skluzu na domácí metu trefil svými spiky přímo nohy Ohtaniho. Ten se pak jen velmi těžce zvedl na nohy a trenéři jej raději vystřídali. Po zápase však japonský nadhazovač novinářům řekl, že důvodem střídání nebylo zranění, ale to, že už měl na svém kontě 92 nadhozů.

Ohtani se v neděli stal prvním nadhazovačem od roku 1903, který byl na některém z prvních dvou míst v lineupu. Dle Elias Sports je také prvním startujícím nadhazovačem od roku 1973, který v Americké lize odpálil homerun.

Když v roce 1903 nadhazovač Jack Dunleavy nastoupil jako druhý pálkař lineupu Cardinals, tak nezaznamenal ani jeden hit a soupeři povolil 7 doběhů. Ohtani kromě zmíněného homerunu přidal také nadhoz, který letěl přes 100 mil v hodině. Fanoušci na domácím stadionu Angels tak v neděli byli svědky výjimečného výkonu. Pokud zůstane Ohtani zdravý, tak je naděje, že jich bude k vidění mnohem víc.

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..