MBOstatní

Bundesliga: Pejchal odpálil první homerun v sezoně

Německé baseballová Bundesliga pokračovala o víkendu dalšími zápasy. Z českých baseballistů si zahráli opět Kamil Pejchal a Jan Tomek. Tomáše Ondru zatím do hry nepouští zranění.

Jednoznačně nejvytíženějším českým hráčem v letošní sezoně Bundesligy je Kamil Pejchal. Ten se o víkendu objevil v obou utkáních Tübingenu proti Main Athletics a znovu si zahrál v poli i na kopci. V prvním duelu naskočil do utkání jako startující nadhazovač, ale z kopce šel v průběhu třetí směny. Baseballisté Athletics proti němu zaznamenali 5 hitů a získali 5 met zdarma. Kamila ale nepodržela ani obrana a z devíti inkasovaných doběhů šlo na jeho vrub pouze 5. Víc se mu v tomto zápase dařilo na pálce, když měl 2 úspěšné odpaly z pěti stavů na pálce. Tübingen nakonec prohrál 6-14.

Druhý duel již ale vyšel pro Tübingen mnohem lépe, když zvítězil 10-0. Kamil v něm nastupoval v pravém poli a na pálce si připsal první homerun v sezoně. Ten přišel ve čtvrté směně a český baseballista díky němu zvýšil vedení svého týmu na 7-0.

Po premiéře v předchozím týdnu se Jan Tomek opět dostal na kopec Regensburgu (Režnu). I tentokrát šel do hry jako střídající nadhazovač, když zápas nevyšel startujícímu Christianu Pedrolovi. Ten v úvodních třech směnách povolil pálkařům Heidenheimu 6 doběhů. Český reprezentant pak dokázal zastavit útok soupeře, když ve čtyřech směnách povolil pouze jeden doběh a rozdal 8 strikeoutů. Regensburg i tak prohrál 3-8, což byla jeho druhá prohra v sezoně. Po víkendu je tak s bilancí 10-2 na druhém místě tabulky Bundesligy-Jih právě za Heidenheimem.

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..