MBOstatní

Bundesliga: Tomek i Pejchal odházeli vítězné zápasy

V uplynulém týdnu se v německé Bundeslize hrálo nejen o víkendu, ale také ve čtvrtek, kdy byl u našich západních sousedů volný den. A tak byla větší šance, že se čeští hráči dostanou více do hry.

Regensburg ve středu a ve čtvrtek čekal souboj se Stuttgartem, který okupoval třetí místo divize Jih právě za Legionäre. Hned do prvního utkání byl vyslán na kopec Jan Tomek, který tak poprvé v sezoně naskočil jako startující nadhazovač. A Honza podal další spolehlivý výkon, když v šesti odházených směnách povolil pouze dva doběhy (1ER), 4 hity a rozdal celkem 10 strikeoutů. Regensburg nakonec v utkání zvítězil 9-3 a Tomek si připsal první výhru v sezoně.

Naopak Tübingen, jehož dres hájí Kamil Pejchal, se v letošní sezoně drží na chvostu divize Jih. Navíc v prvním dvojzápase je čekal dosavadní suverén Bundesligy tým Heidenheimu. Hawks s lídrem tabulky dvakrát prohráli a Kamil zaznamenal ve dvou utkáních jeden úspěšný odpal ze čtyř stavů na pálce. V sobotu však Tübingen čekal dvojzápas s posledním týmem tabulky Ulmem, který zatím stále čeká na první výhru v letošní sezoně. V prvním zápase se Kamil Pejchal postavil na kopec Hawks jako startér a dovedl svůj tým k výhře 13-0. Pálkaři Ulmu proti Pejchalovi ve čtyřech směnách zaznamenali pouze 2 hity a zisk jedné mety zdarma. K tomu přidal výbornou pálku, když měl odpálil 3 dvoumetové odpaly (3-z-3). Kamil si nakonec připsal do statistik druhou výhru v sezoně jako nadhazovač. Ve druhém duelu se český baseballista podílel dvěma hity (2-z-5) na výhře 12-7.

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..