MBOstatní

CPBL zavírá stadiony a nepustí na zápasy fanoušky

Tchaj-wan byl dlouho zemí, která se mohla chlubit tím, že zvládá epidemii nemoci Covid-19 na výbornou. I proto na zápasy tamní profesionální ligy mohli chodit fanoušci prakticky bez omezení. To ale nyní neplatí.

V posledních dnech začaly stoupat čísla komunitního přenosu nemoci Covid-19, které se navíc nepovedlo spolehlivě trasovat. Vedení soutěže na to zareagovalo ještě dříve, než místní úřady. Nejdříve vedení CPBL oznámilo, že sníží počet fanoušků na stadionech na 50%. Ve středu pak přišla nová zpráva. Liga uzavře své stadiony fanouškům až do 8. června. Fanoušci CPBL tak budou moct nejbližší týdny sledovat zápasy pouze v televizi, monitorech, nebo mobilních zařízeních.

Pro týmy je tato zpráva nepříjemná i z důvodu případných zahraničních posil. Rakuten Monkeys vyhlížejí nového nadhazovače Dylana Coveyho, který stále čeká na víza a nyní bude muset projít přísnější karanténou na ostrově. Také klub Wei Chuan Dragons není spokojen s výkony Rossella Herreru a zkoumá možnosti na trhu. Pokud by se však pandemická situace na ostrově zhoršila, budou mít kluby problém nalákat některé zahraniční hráče. Navíc hrozí, že by se i ti současní mohli rozhodnout opustit ostrov.

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..