ČeskoMB

EXL: Arrows Ostrava překonali historický výkon Kotlářky Praha

Netradičně v úterý se hrálo utkání baseballové Extraligy, když Arrows s Blanskem dohrávali jedno ze tří odložených utkání. Arrows v něm opět potvrdili dobrou formu na pálce a zvítězili vysoko 11-0.

V Ostravě se nakonec nehrálo ani 2 hodiny a Blansko tak na cestě na sever Moravy strávilo více času, než na hřišti v průběhu zápasu. Domácí pálkaři byli totiž při chuti a po solo homerunu Daniela Černého v dohrávce druhé směny se rozstříleli a nedali nadhazovačům Blanska žádnou šanci. Na menším hřišti jim navíc do karet hrál silnější vítr, který na Ostravsku v úterý panoval.

Při chuti byl zejména Daniel Černý, který v utkání zaznamenal 2 homeruny (3-z-3). Po homerunu přidali také Petr Čech, jenž si připsal i 5 stažených doběhů a premiérově v Extralize i Matyáš Kozel. Navíc jejich nadhazovači v sedmi směnách Blansku povolili pouze hity a Ostrava díky tomu zvítězila -.

Arrows tak po deseti odehraných utkáních mají na svém kontě již neuvěřitelných 22 homerunů, což je výkon, jaký jsme v Extralize minimálně od roku 2008 neměli možnost vidět. Dosavadní rekord po deseti zápasech sezony drželi baseballisté Kotlářky Praha ze sezony 2013 se třinácti homeruny. Arrows tak jejich počin překonali o devět odpalů za plot. Ostravští baseballisté také můžou pomýšlet na to, že překonají rekord Kotlářky v počtu homerunů v základní části. Pražský tým jich měl v sezoně 2016 58. Tehdy se však základní část hrála na 35 utkání. Při letošní pálkařské formě Arrows to ale nemusí být nedostižná meta.

   1 2 3 4 5 6 7 8 9   R H E
 Olympia Blansko 0 0 0 0 0 0 0     0 2 0
 Arrows Ostrava 0 2 1 5 3 0 –     11 11 1
Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..