ČeskoMB

EXL: Nečekaný navrátilec Schneider pomohl Drakům k výhře nad Nuclears

Kvůli dešti se v pátek hrály pouze dva zápasy z plánovaných čtyř. Největší události večera byl rozhodně návrat Martina Schneidera do sestavy Draků.

Ačkoliv ještě v rozhovoru pro náš web Martin Schneider tvrdil, že brněnské Draky by posílil případně až v playoff, tak vše bylo jinak. Odchovanec Skokanů nakonec vyslyšel volání o pomoc brněnského klubu a nakonec se nečekaně objevil v prvním utkání série proti Třebíči. Navíc ukázal, že ačkoliv letos hrál první soutěžní zápas, tak baseball rozhodně nezapomněl a byl jedním z hlavních tahounů Draků za vítězstvím. Na pálce si připsal tři úspěšné odpaly, ale jeho důležitost se ukázala v osmé směně, kdy Třebíč za stavu 4-1 pro domácí zaplnila bez outy všechny mety. Domácí trenér v té chvíli poslal na kopec Martina Schneidera a ten s pomocí dvou strikeoutů udržel vedení svého týmu.

Třebíč přitom dlouho mohla pomýšlet na výhru, když je ve druhé směně poslal do vedení solo homerunem Connor Walsh. Lukáš Pacal v jejich dresu dlouho držel pálkaře domácích a nepovolil jim žádný doběh. To se změnilo až v dohrávce šesté směny, kdy homerunem vyrovnal Pavel Budský. V souboji “Pája vs Ája” mu sice chybí k tomu, aby byl nejstarší hráč s homerunem několik dní, ale v Klubu homerunářů si polepšil na 165 odpalů za plot.

Souboj startujících nadhazovačů tak vyzněl lépe pro Radima Chrousta, který vydržel na kopci 7 směn a baseballisté Nuclears proti němu zaznamenali pouze 3 úspěšné odpaly a jeden doběh. I díky tomu brněnský tým úvodní duel série zvládl lépe.

   1 2 3 4 5 6 7 8 9   R H E
 Třebíč Nuclears 0 1 0 0 0 0 0 1 0   2 6 1
 Draci Brno 0 0 0 0 0 4 0 0 –   4 11 2

V nedalekém Blansku měli rozhodně navrch pálkaři nad nadhazovači. Navíc souboj s velkým počtem chyb v obraně ukazoval, že sledujeme zápas dvou nejhorších týmů extraligové tabulky. Hlavně blanenští věřili, že by se případnou výhrou mohli v počtu vítězství dotáhnout na svého soupeře. Jenže Jablonec se díky třem doběhům v první směně dostal rychle do vedení. Na to ještě domácí našli recept a dokázali vyrovnat.

Blesk však opět zabral ve čtvrté a v páté směně, kdy využil chyb domácí obrany a osmi doběhy si vybudoval solidní náskok. Blansko si vybudovalo ve zbytku duelu dostatek šancí, aby se dotáhlo na svého soupeře, ale nakonec z nich vytěžilo pouze dva doběhy. Jablonec tak zaknihoval třetí výhru v sezoně. Tu si zajistili i díky devatenácti hitům, což je nový klubový rekord v nejvyšší soutěži.

   1 2 3 4 5 6 7 8 9   R H E
 Blesk Jablonec 3 0 0 6 2 0 0 1 0   12 19 3
 Olympia Blansko 1 2 0 0 1 0 1 0 0   5 10 6
Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..