ČeskoMB

EXL: Tempo zvládlo lépe poslední zápas série s Arrows

V neděli se měly v české baseballové Extralize původně hrát dva zápasy. Bohužel nepřízeň počasí nedovolila sehrát utkání mezi Jabloncem a Hlubokou nad Vltavou.

Hrálo se však v Praze, kde Tempo hostilo v třetím utkání série ostravské Arrows. Po dvou prohrách baseballisté pražského celku doufali alespoň v jednu výhru. Navíc na kopci měli od začátku Joey Wagmana. Hosté tentokrát dali příležitost mladému Alexandru Šínovi. A byl to ostravský startér, kdo musel jako první polknout hořkou pilulku v podobě dvoubodového homerunu Marka Minaříka v první směně. Pro domácího univerzála to byl již šestý odpal za plot v této sezoně, což je nejlepší výkon mezi všemi hráči v soutěži.

Hosté dokázali odpovědět o směnu později jedním doběhem, ale víc jim Wagman nedovolil. Navíc Tempo v dohrávce čtvrté směny třemi body výrazně navýšilo své vedení. Ostrava si více šancí začala vytvářet ve druhé polovině zápasu, kdy Wagmana nahradil Michal Zelenka. Arrows proti němu dostávali běžce na mety, ale až v osmé směny je dokázali stáhnout pro body, když třemi doběhy snížili na nejtěsnější rozdíl. Ten ale vydržel pouze do dohrávky, protože Tempo zásluhou doběhu Vojtěcha Bečka přidalo jeden bod.

Úřadující vicemistr však nechtěl dát kůži lacino. V deváté směně se proti Jake Rabinowitzovi dostali na metu první dva pálkaři a Arrows tak měli naději na vyrovnání. Jenže další tři hráči Ostravy souboj s domácím nadhazovačem prohráli a Tempo se tak mohlo radovat z výhry 6-4.

   1 2 3 4 5 6 7 8 9   R H E
 Arrows Ostrava 0 1 0 0 0 0 0 3 0   4 9 0
 Tempo Praha 2 0 0 3 0 0 0 1 –   6 9 2
iScore

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..