MBOstatní

Liberty Times: Závěrečná kvalifikace na OH se přesune do Mexika

Tchajwanský periodikum Liberty Times ve čtvrtek oznámilo, že se vedení tchajwanské baseballovém asociace vzdalo možnosti hostit závěrečný kvalifikační turnaj o postup na Olympijské hry. Dle webových stránek ltn.com.tw by se turnaj měl odehrát v Mexiku. Nyní se čeká na oficiální vyjádření WBSC.

Důvodem tohoto kroku má být zhoršující se situace s epidemií nemoci Covid-19 na Tchaj-wanu, který až do konce dubna dokázal zabránit komunitním přenosům této nové nemoci. To se však v posledních dnech nedaří a na ostrově se ruší veškeré sportovní akce. Výjimkou není ani tamní profesionální baseballová liga CPBL, která je až do odvolání přerušená.

Již dříve se přitom z této kvalifikace odhlásila reprezentace Číny a zatím není známo, jestli by se po přesunu do Mexika na turnaji objevil i Tchaj-wan. Problémy provází i americkou kvalifikační skupinu, když si kubánský svaz stěžoval na to, že jim Američané nevydávají víza. V noci se ale objevila zpráva, že snad již první hráči a zástupci reprezentačního týmu měli víza obdržet. Americká kvalifikace začíná již za 10 dní a druhý resp. třetí celek této skupiny získá možnost zabojovat o postup na Olympiádu v závěrečné kvalifikaci.

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..