MBMLB

MLB vyzvala Athletics. Nový stadion nebo zvažte stěhování.

Vedení Major League Baseball instruovalo zástupce organizace Oakland Athletics, aby prozkoumali možnosti stěhování klubu, pokud by se jim nepovedlo domluvit s Oaklandem na stavbě nového stadionu. Ten by zajistil dlouhodobé strvání klubu v Oaklandu.

MLB vydala prohlášení v němž píše, že současný stadion Coliseum„není životaschopnou volbou pro budoucí vizi baseballu“.

“MLB se zajímá o míru pokroku ohledně stadionu A’s s místními úředníky a dalšími zúčastněnými stranami v Oaklandu,“ uvedla MLB. ‘A’s za poslední čtyři roky velmi tvrdě pracovali na prosazení nového hřiště v centru Oaklandu, investovali značné prostředky a čelili několika překážkám. Víme, že jsou i nadále hluboce odhodláni uspět v Oaklandu, a vzhledem k tomu, že místní komunitu nedávno opustily další dvě sportovní franšízy, je jejich závazek vůči Oaklandu nyní důležitější než kdy dříve.”

Vypadá to, že se vedení Major League Baseball rozhodlo zapojit do tlaku vůči úřadům v Oaklandu a chtějí pomoct Athletics vyhrát tento souboj se zastupiteli. Klub má současný stadion pronajatý do roku 2024, ale dlouhodobě upozorňuje na problémy s osvětlením a odvodňováním. Mimo to stadion již nesplňuje současné standardy MLB. Athletics přitom již představili návrhy pro nový stadion, který by stál necelých deset kilometrů od místa, kde stojí Coliseum.

Pokud by se klub se zastupiteli města nedomluvil, tak by jej potřetí v historii čekalo stěhování. Původně klub vznikl ve Philadelphii, aby se v padesátých letech minulého století stěhoval do Kansas City a od roku 1968 hraje v Oaklandu. Komisař Rob Manfred dokonce naznačil možné destinace, kam by se Athletics mohli přestěhovat – Charlotte, Las Vegas, Montreal, Nashville, Portland a Vancouver.

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..