Česko

Na skalp úřadujícího mistra Nuclears nedosáhli

V extraligové sérii s úřadujícími mistry ČR byl soupeř jasným favoritem. Baseballisté Třebíče přesto proti Drakům Brno bojovali ze všech sil, a i když nakonec podlehli, rozhodně se za svůj výkon nemusí stydět. S výjimkou domácího duelu v obou zbývajících zápasech dokonce v polovině utkání vedli a zkušenější protivník nakonec slavil jen těsná vítězství.

Skóre vzájemné série otevřel v Brně Američan Walsh Braden odpalem za plot a Třebíč se už ve druhé směně ujala vedení. Skvělou práci na nadhozu Nuclears odváděl mladičký Lukáš Pacal, který dokázal držet čisté konto až do šestého inningu. Obrat utkání pak odstartoval matador českého baseballu Pavel Budský homerunem. Jeho spoluhráči přidali ve stejné směně ještě tři další doběhy a Draci rázem vedli 4:1. Hráči Nuclears si v osmém inningu vytvořili tlak na pálce a snažili se vyrovnat. Střídající nadhazovač Martin Schneider ale zastavil jejich snahu po jednom dosaženém doběhu a stav 4:2 už udržel do konce.

V odvetě se sice hráči Nuclears od začátku dostávali na mety, ale na doběh nedosáhli. Startující nadhazovač Třebíče Ryan Johnson Draky na metu celé tři směny vůbec nepustil. Pak ale defenzívu domácích prolomil Arnošt Dubový složenou ulívkou a prvním doběhem po hitu Martina Červinky, který vzápětí také sám skóroval. Další dva body přidali Draci hned nácledující inning a ujali se čtyřbodového vedení. Střídající nadhazovač Nuclears Walsh Braden sice tlak soupeře v šesté směně zastavil, ale v úvodu sedmého inningu mu umožnil tři mety zdarma a byl střídán Tadeášem Kalčevem. Nabídnutou příležitost Draci využili v další čtyři doběhy.

Třebíč snížila až čtyřmi doběhy na Tomáše Hrbka. První doběh v extralize přitom zaznamenal teprve šestnáctiletý Adam Veselý. Poslední směna nejdříve přinesla doběh pro Draky. V dohrávce utkání Třebíč naplnila všechny mety a hosté rychle sáhli po střídání na kopci. Po divokém nadhozu sice Nuclears doběhli pro bod, jenže následující strikeout a třetí aut znamenal stop snažení domácích a zastavení skóre na konečných 5:9 pro Draky.

Třetí zápas byl napínavý od začátku do konce. Draci se ve druhé směně ujali těsného vedení, ale Nuclears hned následující inning vyrovnali a v páté směně skóre otočili. Klíčovým se ukázal sedmý inning, kdy Draci dokázali stáhnout další dva body. Na nadhozy střídajícího Američana Proctora Jensena se pálkaři Třebíče už prosadit nedokázali a Draci vyhráli 2:1.

Velmi důležitá série čeká hráče Nuclears tento víkend, kdy se utkají s Tempem Praha. V Třebíči se hrají dvě utkání, a to v sobotu 22. května 2021 ve 13 a v 16 hodin. Jejich průběh lze opět sledovat prostřednictvím live streamů na klubovém kanálu YouTube. Odkaz najdete na https://tv.baseball.cz/

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..