ČeskoMB

EXL: Jakub Winkler nejmladším hráčem historie Draků

Mezi českou baseballovou veřejností je známé jméno David Winkler. Zdá se ale, že u Winklerů nepadlo jablko daleko od stromu a možná se brzy bude více skloňovat jméno jeho syna Jakuba.

Teprve patnáctiletý Jakub Winkler si odkroutil svůj debut v české baseballové Extralize 24. dubna ještě v dresu Třebíče ve věku 15 let, 8 měsíců a 29 dní. V historii klubu z Vysočiny však v Extralize nebyl nejmladší debutant. Prvenství stále drží Miroslav Křivánek, který v sezoně 2017 při svém debutu byl o 18 dní mladší. 23. května se včak Jakub Winkler stal nejmladším hráčem historie Nuclears, který v Extralize zaznamenal hit.

S koncem května se ale mladý catcher vrátil zpátky do sestavy Draků a hned při svém prvním utkání v jejich dresu pokořil dva rekordy. Nejdříve se stal nejmladším hráčem Draků v historii, který v jejich dresu nastoupil do zápasu Extraligy. Za Draky totiž v minulosti nenastoupil žádný hráč, který by neměl minimálně 16 let. Jakub měl v úterý při svém debutu teprve 15 let, 10 měsíců a 6 dní. Kromě toho si mladý baseballista připsal i dva úspěšné odpaly za Draky a stal se tím i nejmladším hráčem, který kdy zaznamenal úspěšný odpal v Extralize v dresu dvaadvacetinásobných mistrů republiky.

Jen pro úplnost dodejme, že nejmladším hráčem historie Extraligy s hitem je Jan Kosina. Ten v roce 2004 zaznamenal ve věku 14 let dva hity v dresu SB Rýchory a stal se tak jediným hráčem historie Extraligy, který zaznamenal úspěšný odpal ještě před svými patnáctými narozeninami.

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..