MBOstatní

Menšíkova NC State vstoupila do Světové série výhrou

V sobotu začala v USA univerzitní Světová série, v niž bojuje o titul nejlepšího týmu osmička mužstev. Mimo ni také NC State s Vojtěchem Menšíkem. Ten nechyběl v sestavě týmu pro duel se Stanfordem a stal se tak prvním českým hráčem, který si zahrál NCAA College World Series.

Utkání se pro NC State proti favorizovanému Stanfordu od úvodu vyvíjelo dobře, když hned v první směně odpálil dvoubodový homerun Jonny Butler. O směnu později se dostal na pálku i Menšík. Český pálkař se dostal na metu po chybě catchera Stanfordu a ochvíli později jej pro bod stáhl odpalem Tyler McDonough. Ve čtvrté směně navýšila NC State své vedení již na 6-0. I tentokrát se Vojta dostal na metu, když opět využil chyby obrany soupeře.

NC State dlouho držel startující Reid Johnston, který v prvních šesti směnách povolil pouze jeden doběh. Až v dohrávce sedmé směny na něj dokázali pálkaři Stanfordu zatlačit, zaplnili všechny mety a přidali dva doběhy. Na kopec tak šel closer Evan Justice, jenž dostal nelehký úkol dovést utkání do vítězného konce. Trochu mu to zkomplikovala i chyba Vojty Menšíka, která místo třetího outu ve směně znamenala doběh na 6-4.

Osmou i devátou směnu začali NC State stejně. V osmé dvoumetovým odpalem Vojty Menšíka a v deváté jej napodobil Tyler McDonough. Zatímco v osmé směně z toho Wolfpack nic nevytěžili, tak v deváté se to již povedlo. A nechyběl u toho ani Vojta Menšík, který svým odpalem stáhl dva doběhy a zvýšil již na 10-4.

Evan Justice pak měl za úkol utkání uzavřít. Ten mu trochu zkomplikovala chyba Joseho Torrese, ale následně po interference běžce Stanfordu rozhodčí vyhlásil double play. Manažer Stanfordu ale toto rozhodnutí rozporoval a situaci musel posoudit videorozhodčí. Ten rozhodnutí potvrdil a NC State si připsala výhru.

Pro NC State to byla první výhra v historii klubu nad Stanfordem. S touto školou se utkala v minulosti pouze dvakrát a pokaždé prohrála. Nyní na ní bude čekat souboj s vítězem utkání mezi Arizonou a Vanderbiltem.

123456789RHE
 NC State 2 1 0 3 0 0 0 0 4 10 12 2
 Stanford 0 0 0 1 0 0 3 0 0 4 8 3
Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..