MBOstatní

OH: Dominikánská republika posledním postupujícím na Olympiádu

V sobotu se hrálo poslední utkání závěrečné kvalifikace o postup na letošní Olympijské hry mezi Dominikánskou republikou a Venezuelou.

Dominikánci sice vstupovali do finále jako tým, který v základní skupině závěrečné kvalifikace neprohrál. Jenže v úvodu zápasu působili lepším dojmem Venezuelci, kteří se ve druhé směně po tříbodovém homerunu Diega Rinconese dostali do vedení. Také jejich startér Yapson Gomez vypadal na kopci velmi dobře. Jenže v dohrávce třetí směny jej venezuelští trenéři vystřídali a to byla voda na mlýn dominikánských pálkařů. Melky Cabrera hned přivítal Eduarda Paredese dvoubodovým homerunem.

Ve čtvrté směně pak Dominikánci doslova rozstříleli svého soupeře a šesti doběhy se dostali do výrazného vedení. Venezuelané se pak ve zbytku utkání snažili s výsledkem něco udělat, dostávali se na mety, ale nedařilo se jim stahovat běžce pro body. Ve statistice LOB (left on base) měli na konci utkání číslo 8, zatímco Dominikánská republika pouze 3.

Dominikánci nakonec zvítězili 8-5 a vybojovali si místenku na Olympiádě v Tokiu. Pro tuto krajinu to bude teprve druhá účast na Olympiádě. Ta první byla již v roce 1992 v Barceloně, kde Dominikánská republika skončila na šestém místě z osmi týmů. Letos na Olympiádě bude o medaile bojovat pouze šestice mužstev. Kromě domácího Japonska ještě Izrael, Jižní Korea, Mexiko, USA a Dominikánská republika.

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..