MBOstatní

OH: Nizozemsko si na Olympiádě nezahraje. V semifinále prohrálo s Venezuelou

Evropský baseball mohl mít na letošní Olympiádě v Japonsku dva zástupce, když o poslední místo bojovali Nizozemci. Jenže po pátku je jisté, že tomu tak nebude.

Venezuela – Nizozemsko 10-0 (7 inn.)

Baseballisté Venezuely vlétli na svého soupeře hned od první směny a v její dohrávce se po odpalu Alexandra Palmy ujali vedení 1-0. O dvě směny později to bylo z jejich pohledu ještě veselejší, když přidali dalších pět doběhů.

Nizozemci nedokázali najít recept na venezuelského nadhazovače Henryho Centena. Ten jim v zápase povolil pouze 2 úspěšné odpaly, což nestačilo ani na jeden doběh.

V dohrávce sedmé směny byla zkáza Nizozemců dokonána. Jejich nadhazovači nebyli schopni zahrát ani jeden out. Naopak Venezuelci pálili a získavali body. Nedříve odpálil dvoubodový homerun Engelb Vielma, aby jej následně napodobil dalším dvoubodovým homerunem Hernán Peréz. Tím se Venezuelci dostali na rozdíl deseti doběhů a dle pravidel WBSC tak utkání skončilo.

Venezuela tak bude hrát finálový zápas v sobotu proti Dominikánské republice. Vítěz tohoto utkání pak postoupí na Olympiádu.

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..