Aktuality

OH: V americké kvalifikaci mají šanci na přímý postup na Olympiádu už jen 3 týmy

Boje v americké kvalifikaci se dostávají do závěrečné fáze. Po pátku je však již jisté, že Kanada na Olympiádu nepostoupí přímo ze Super Round. Nejlepší pozici mají Američané.

Venezuela – Dominikánská republika 4-14
Pouze na Olympiádě v roce 1992 se na hlavním baseballovém turnaji objevili hráči Dominikánské republiky. Nyní mají blízko tomu, aby na něj postoupili znovu. Hodně se mu přiblížili vysokou výhrou nad Venezuelou, která vůbec na Dominikánce nestačila. Ti svého soupeře přehráli ve všech ohledech a na cestě k vítězství si pomohli pěti homeruny. O jeden z nich se postaral nestárnoucí José Bautista.

USA – Kanada 10-1
Při pohledu na výsledek by se mohlo zdát, že šlo o jednoznačný zápas v podání Američanů. Jenže opak je pravdou. Ještě před osmou směnou vedli domácí pouze o dva doběhy a Kanada stále mohla pomýšlet nad výhrou. Prohra by ji totiž vyřadila z boje o přímý postup na Olympijské hry. Jenže v dohrávce osmé směny při dvou outech přišla chyba v obraně. Místo třetího outu se Američané nadechli k velké směně a nakonec v ní stáhli 7 doběhů. O poslední dva se postaral homerunem Todd Frazier.

Před posledním dnem americké kvalifikace jsou karty rozdány zajímavě. Američané mají přímý postup ve svých rukách. K němu ale potřebují porazit Venzuelu. Jenže pokud by vyhrála Venezuela a Kanada porazila Dominikánskou republiku, tak by šla dále právě Venezuela. Dominikánská republika naopak potřebuje k postupu výhru Venezuely a svou výhru nad Kanadou a pak doufat, že v minitabulce budou mít navrch. Kanada již přímo na Olympiádu z této kvalifikace postoupit nemůže. Každopádně bude bojovat o to, aby neskončila čtvrtá a vybojovala si místenku pro finální kvalifikaci v Mexiku. Na tu postoupí druhý a třetí tým americké kvalifikace. Poslední dva zápasy tohoto turnaje můžete sledovat na YouTube kanálu WBSC.

Super round

#TeamWLPCTGB
1USA201.0000
2DOM11.5001
2VEN11.5001
4CAN02.0002
Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..