MBOstatní

Oslabená NC State prohrála s Vanderbiltem. Čeká ji zápas o vše

Několik minut před plánovaným začátkem semifinále College World Series přišla zpráva, že několik hráčů NC State bylo umístněno na Covid-19 listinu. Duel tak začal o více než hodinu později a přinesl výhru Vanderbiltu.

NC State měla pro zápas k dispozici ) hráčů do pole a 4 nadhazovače. Nadhazovač Sam Highfill dokonce nastoupil na první metě. Vojtěch Menšík místo třetí mety, kde letos hraje primárně, nastoupil na spojce. Naopak v sestavě se neobjevili J.T. Jarrett, Jose Torres, Tyler McDonoughTerrell Tatum, což byla obrovská ztráta pro tým. Ten se však semknul a nakonec dokázal odehrát s Vaderbiltem vyrovnanou partii.

A to proti nim na kopci stal Kumar Rocker, který bude letos draftován dle předpokladů hodně vysoko. Na straně NC State mu zdatně konkuroval Garrett Payne, pro kterého to byl vůbec první zápas, do nějž naskočil jako startující nadhazovač. Na první doběh jsme tak museli čekat až do čtvrté směny. Ta bohužel začala chybou Vojty Menšíka, po niž se dostal Dominic Keegan na metu a později byl stažen pro první bod. Další Vanderbilt přidal po divokém nadhozu Payna.

V páté směně dokázali pálkaři NC State vyvinout tlak na Rockera, ale navzdory třem úspěšným odpalům z toho vytěžili pouze jeden doběh. Vanderbilt si vzal dvoubodové vedení zpátky hned v dalším útoku. V sedmé směně byla NC State blízko dalším doběhům. Bohužel ani z plných met nedokázali stáhnout alespoň jeden bod. I díky tomu nakonec prohráli 1-3. Vojtěch Menšík si v zápase připsal zisk jedné mety zdarma.

NC State a Vanderbilt se tak opět setkají v sobotu a vítěz tohoto duelu postoupí do finále. Pro poraženého sezona skončí.

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..