ČeskoMB

PBT: Walk-off výhra posunula třiadvacítku do bojů o medaile

Přímý souboj o třetí místo ve skupině A sehrál reprezentační výběr hráčů do třiadvaceti let s výběrem International Stars. A k vidění byl velmi zajímavý zápas.

Hlavní trenér Vladimír Chlup poslal od začátku na kopec Martina Grundmanna a ten se mu za to odvděčil výborným výkonem, když ve čtyřech směnách povolil pouze jeden doběh. Ten přišel až ve čtvrté směně po homerunu Ryana Johnsona. V té době již vedli 1-0, když v dohrávce třetí směny stáhl Martina Kalábka pro první doběh utkání Šimon Blažek.

Od páté směny vystřídal Grndmanna David Mergans a ten pokračoval v tom, co jeho kolega začal. Ve zbytku duelu zkušeným pálkařům soupeře povolil pouze jeden hit a žádný doběh. O vítězi tak rozhodla až dohrávka sedmé směny. Do ní International Stars vstoupili na kopci s nadhazovačem Tempo Praha Joey Wagmanem. Ten ale trefil nadhozem hned prvního pálkaře Daniel Ondrouška. Ten se pak po odpalech Zděňka Machačky a Martina Kalábka posunul až na třetí metu. Následně přišla velká chvíle pro Radima Novotného, jehož po odpalu do vnitřního pole nedokázala obrana soupeře vyoutovat na první metě a český výběr tak mohl slavit výhru.

Třiadvacítka tak vyhrála první utkání na turnaji. To jí stačilo na třetí místo ve skupině A a zahraje si o medaile.

   1 2 3 4 5 6 7 8 9   R H E
 International Stars 0 0 0 1 0 0 0     1 3 0
 Česko U23 0 0 1 0 0 0 1     2 4 1
Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..