Česko

Sportovně relaxační areál na Hluboké rozšířil svou nabídku o další atrakce pro malé i velké

HLUBOKÁ NAD VLTAVOU 25. 6. – Sportovně relaxační areál v Hluboké na Vltavou je svou komplexností a rozsahem služeb největším zařízením pro aktivní odpočinek v regionu. Ročně si tu pohybu a atrakcí užije na sto padesát tisíc malých i velkých sportovců, školáků i rodin s dětmi.

Návštěvníci do rozsáhlého areálu, jehož součástí jsou i baseballová a softballová hřiště Sokola Hluboká, který právě hraje TOP 6 baseballové Extraligy i titul mistra ČR, přijíždějí autem, na kole, in-linech, po vodě, ba i na koních. Nejen tím je areál jedinečný. Stavaři a řemeslníci byli v minulých týdnech pracovití a k pohodové atmosféře a nabídce atrakcí a služeb, ke všem těm prolézačkám, skluzavkám, trampolínám, lanovému parku, vodním atrakcím a hřištím, minigolfu a bezbariérové posilovně, přibyly další. A Hlubočtí je chtějí ode dneška představili veřejnosti.        

Využili jsme chladnějšího počasí a koronavirové pauzy, kdy do areálu zavítalo kromě víkendů přeci jen méně lidí, k výstavbě dalších atrakcí. Postavili jsme vodní svět s brouzdališti pro nejmenší, pro menší děti jsme vylepšili i Špuntárium s prolézačkami, skluzavkami a trampolínami. Pro ty, kteří chtějí zpevnit svoje tělo, přibyla atrakce nazvaná hopsakoule, kde je možné posilovat jednotlivé partie těla, a zážitkové hřiště, kterému říkáme Naboso. Oplotili jsme kurty na plážový volejbal, kde trénují i naše beachvolejbalové reprezentantky Michala Kvapilová a Michaela Kubíčková, které nyní bojují o olympiádu v Tokiu, a upravili jsme bullpen, což je tréninkové hřiště nadhazovačů baseballu. Novinkou bude dronové letiště, kde bude možné si vyzkoušet řízení dronů, a IQ hřiště, které cestou aplikací nabídne plnění řady mentálních úkolů. Rozšířili jsme písečnou pláž se slunečníky u koktejl baru, ale také pláž přímo u řeky včetně protažení pěší stezky do Bavorovic,“ vypočítává starosta Sokola Hluboká a předseda baseballového klubu David Šťastný, který stál u samých začátků bezbariérového areálu, jež zapadá do konceptu cyklostezky, pěší stezky i vodní trasy spojující krajskou metropoli s Hlubokou a Týnem nad Vltavou. V centru je tak možné si půjčit vedle elektrokol, koloběžek či paddleboardů a lodí i lezecké vybavení na nedaleké hlubocké ferraty nebo se k nim z přístavu dopravit po vodě.

Máme připravenou koncepci rozvoje areálu do roku 2030, kde se počítá také s rozšířením přístavních stání pro dvacet lodí a dalším koupacím molem. Jsme nadšeni, jak se nám daří v baseballové Extralize, ale je jasné, že potřebujeme investovat do zázemí. Připravujeme projekt tribuny s hygienickým zázemím a umělého osvětlení hřišť, abychom co nejvíce rozšířili atraktivitu sportu večerními zápasy a zkapacitnili možnosti tréninku, protože máme početné žákovské a juniorské týmy a kapacity hřiště již nyní nestačí. Totéž platí u plážového volejbalu. Chceme rozšířit venkovní hřiště, postavit krytou halu pro celoroční trénink a též kurty pro šestkový volejbal. K novým sportovištím patří i zázemí, proto uvažujeme o nové zahradní restauraci, s tím spojené zkapacitnění toalet, zastřešené stání pro kola a na co se opravdu těším, to bude věrná kopie hlubockého zámku pojatá jako obrovská prolézačka pro děti. Myslím, že nadchne i tatínky,“ dodává s úsměvem David Šťastný.        

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..