Česko

Baseballisté Nuclears urvali důležité vítězství

Tisková zpráva Třebíč Nuclears
Drama se šťastným koncem pro baseballisty Třebíče nabídlo úvodní utkání série s Bleskem Jablonec v nadstavbě o extraligu. Na Hvězdě se sice v úvodu první směny ujali domácí Nuclears vedení 2:0, ale soupeř hned následující inning snížil a ve třetí směně otočil skóre čtyřmi doběhy ve svůj prospěch.

I když Nuclears byli aktivnější na pálce, nedařilo se jim stahovat potřebné body. Naopak Jablonec dokázal nekompromisně trestat chyby domácí obrany a dvě třetiny utkání si držel náskok. Třebíč se dokázala prosadit až v dohrávce sedmé směny, kdy snížila na 4:6 a o inning později dokázala vyrovnat na 6:6. V deváté směně žádný z týmů nebodoval, a tak zápas dospěl do extrainningu. V něm se nejdříve Blesk po chybě třebíčské obrany dostal znovu do těsného vedení. O výhře Nuclears ale rozhodl hned první pálkař v dohrávce nastavené směny Richard Sázavský, který svým odpalem stáhl dva běžce a Třebíč se mohla radovat z vítězství 8:7. Za zmínku určitě stojí výkon Patrika Kadrnožky. Ten dokázal své čtyři nástupy na pálce proměnit ve tři úspěšné odpaly, dva stažené body a jeden vlastní doběh.

V odvetě na severu Čech si tým z Vysočiny vytvořil vedení 2:0 hned v úvodu první směny a svůj náskok postupně zvyšoval. Startující nadhazovač Třebíče Ryan Johnson vydržel na kopci šest směn, během kterých rozdal soupeři celkem deset strikeoutů. Navíc to byl on, kdo dvoubodovým homerunem otevřel skóre utkání a postupně na pálce předvedl celkem tři úspěšné odpaly z pěti nástupů, stáhl dva body a sám zaznamenal tři doběhy. Poslední tři směny doházel hrající trenér Nuclears Jeff Barto, který udržel čisté konto a nedal pálkařům soupeře žádnou šanci. Nuclears si tak odvezli důležitou výhru 9:3.

V dalším kole nadstavby narazí Třebíč na Kotlářku Praha, která má zatím bilanci tří vítězství a jednu prohru. Obě utkání série se odehrají v sobotu 10. července Na Hvězdě. Zápasy začínají ve 13 a v 16 hodin.

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..