MBOstatní

Bundesliga: Regensburg vstoupil do playoff prvními zápasy

V německé baseballové Bundeslize se rozehrály první zápasy letošního playoff. Ve skupině Jih se do něj probojovaly první 4 týmy. Mezi nimi proti Stuttgartu odehrál dva zápasy i Regensburg s Janem Tomkem a Tomášem Ondrou v sestavě.

Oba čeští nadhazovači se představili hned v úvodním utkání série. Jan Tomek v něm odházel 6 směn a šel z kopce v sedmé směně za stavu 5-4 pro Regensburg. Na nadhozu jej vystřídal Tomáš Ondra, kterému nechal Tomek jednoho běžce na metě. Jenže hned druhý pálkař odpálil proti Ondrovi homerun a Stuttgart se dostal do vedení. Toto vedení již Stuttgart dokázal udržet a připsal si první výhru v sérii.

V druhém zápase si již Legionäre vedli mnohem lépe. Tentokrát se mohli opřít o velmi dobrý výkon Kaleba Bowmana. Ten sice umožnil doběh hned v první směně, který stáhl Antonio Horvatic. Jenže v dalším průběhu zápasu již skórovali pouze domácí, kteří si dokráčeli pro výhru 6-1. Stav série hrané na tři vítězné duely je tak vyrovnaný a o postupujícím do semifinále Bundesligy se tak v této sérii rozhodne až nadcházející víkend.

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..