MBOstatní

Bundesliga: Semifinále mezi Legionäre a Heidenheimem je po prvním víkendu vyrovnané

Německá Bundesliga se pomaličku blíží do finále a aktuálně se hrají semifinálové série. České fanoušky zajímá zejména ta ze skupiny Jih, protože dres Regensburgu oblékají dva čeští baseballisté.

A právě Jan Tomek se objevil na kopci hned v prvním utkání. Do něj lépe vstoupil tým z Heidenheimu, který již po dvou směnách vedl 5-0 a tak trenéři poslali na kopec českého nadhazovače, aby vystřídal trápícího se startéra. Tomek dokázal přibrzdit útok domácích a jeho spoluhráči se na pálce dokázali více prosazovat. Ve čtvrté směně se dokonce zásluhou grand slam homerunu Vanceho dostali do vedení.

Bláznivý duel však pokračoval i v dalších směnách a Regensburg opět otočil zápas na svou stranu, když před dohrávkou osmé směny vedl 9-8. Jenže v dohrávce nepomohl Tomkovi jeho catcher, který mu po nadhozu poslal zpátky nepřesný míč, díky čemu se pak běžec z první mety dostal až na třetí. Po následném hitu pak domácí vyrovnali a trenéři stáhli odchovance Klasiku Frýdek-Místek z kopce. Tomek však mohl po zápase slavit, protože jeho spoluhráči v deváté směně přidali další doběh a nakonec zvítězili těsně 10-9.

Také druhý duel byl velmi vyrovnaný a dokonce šel za stavu 2-2 až do nastavení. V něm byli úspěšnější domácí, kteří zvítězili po walk-off hitu Michaela Owense. Série je tak po prvním týdnu vyrovnaná 1-1 na zápasy a nyní se přesune do Regensburgu, kde se odehrají další dva případně tři utkání.

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..