MBOstatní

CPBL se opět rozehraje. Zpočátku bez fanoušků v ochozech

Ačkoliv se letošní sezona tchajwanské profesionální baseballové ligy rozeběhla dle plánů, tak její průběh narušila pandemie nemoci Covid-19. Nyní se ale po dlouhé pauze znovu rozehraje.

16. května se naposledy hrálo soutěžní utkání letošní sezony CPBL, ve kterém baseballisté Rakuten Monkeys porazili Uni-Lions 5-0. O dva dny později vedení ligy oznámilo, že na týden přeruší soutěž. O další čtyři dny později pak byla soutěž přerušena až do odvolání. To se nyní mění. Ve čtvrtek místní orgány povolily, aby se soutěž rozehrála 13. července.

Týmy ale musí dodržet několik pravidel. Tím prvním je, že se zpočátku bude hrát bez fanoušků na tribunách. Všichni hráči, trenéři a další personál budou muset jednou týdně muset podstoupit testy na Covid-19. Všechny týmy se budou přesouvat ve skupinách a pouze mezi hotely a stadiony.

Draft 2021

Den před rozehráním soutěže ještě proběhne letošní draft. Očekává se, že jeho jedničkou bude nadhazovač Chiang Shao-Ching, který má dostatek zkušeností z USA. Hodně vysoko by také měli být dva nadhazovači se zkušenostmi z japonské NPB – Chen Kuan-Yu a Lu Yen-Ching; a také Hu Chih-Wei, který má také co to odehrané v MiLB.

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..