ČeskoMB

EXL: Eagles Praha porazili Hrochy i podruhé

I v sobotu se hrálo jedno utkání české baseballové Extraligy, v němž Eagles Praha přivítali brněnské Hrochy.

Zatímco v pátek Eagles jednoznačně svého soupeře přehráli, tak v sobotu to z jejich strany již tak dominantní nebylo. Hroši totiž odskočili do vedení 2-0 již v první směně, kdy si proti Tomáši Duffkovi připsali RBI odpaly Lukáš TrunkátMartin Kollár.

Startér Hrochů Matyáš Němčanský držel nulu až do dohrávky čtvrté směny. Tu odstartoval solo homerunem Marek Chlup, aby o něco později vyrovnal svým doběhem Matěj Hejma. O směnu později se Eagles poprvé v utkání dostali do vedení, když při plných metách získal další metu zdarma Michal Zýma.

Jenže Hroši to nezabalili a v dalších směnách postupně přidali 4 doběhy a před dohrávkou osmé směny měli před domácími menší výhodu. Dohrávka však brněnskému týmu vůbec nevyšla, když Eagles dokázali stáhnout 8 doběhů a výrazně tak svému soupeři odskočili. Jan Uhlíř pak utkání dovedl do vítězného konce.

Eagles tak vyhráli u druhý zápas proti Hrochům. Navíc mají jako první tým v Nadstavbě o titul na svém kontě již 7 výher. Naopak Hroši již nasbírali 9 proher a pokud je Eagles porazí i v neděli, tak budou mít jako jediní v kolonce proher dvouciferné číslo.

   1 2 3 4 5 6 7 8 9   R H E
 Cardion Hroši Brno 2 0 0 0 0 2 1 1 0   6 17 0
 Eagles Praha 0 0 0 2 1 0 0 8 –   11 12 1
Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..