ČeskoMB

EXL: Pátek přinesl walk-off Draků a vysokou výhru Arrows nad Eagles

Po reprezentační pauze se nám opět rozběhly boje v české nejvyšší soutěži, když se v pátek hrály dva zápasy. Ty měly rozdílný průběh, ale pokaždé se šťastným koncem pro domácí.

V Ostravě domácí doslova vlétli na svého soupeře a již po třech směnách vedli vysoko 9-0. O pět doběhů se postaral Michael Vykoukal, který ve druhé směně odpálil grand slam homerun.

Eagles stáhli první doběh proti Alecu Lemmonovi až v páté směně, kterou Michal Zýma otevřel solo homerunem. Víc jim ale americký nadhazovač nepovolil. Naopak domácí přidali v páté směně bod po solo homerunu Tylera Smitha a v šesté pak pro jedenáctý doběhl po odpalu Adama Greše catcher Michal Vykoukal. Ten odehrál výborný duel, když mu k dosažení Cycle chyběl třímetový odpal. Bohužel pro něj bylo utkání ukončeno již po sedmé směně pro vysoký rozdíl ve skóre.

Arrows si tak v prvním utkání série připsali suverénní výhru. Na tu můžou navázat v sobotu od 13:00 opět na svém hřišti.

   1 2 3 4 5 6 7 8 9   R H E
 Eagles Praha 0 0 0 0 1 0 0     1 3 1
 Arrows Ostrava 2 6 1 0 1 1 0     11 14 0

Zápas v Brně mezi Draky a Sokolem sliboval bitvu nadhazovačů, což se nakonec potvrdilo. Jak domácí Omar Conoropo, tak hostující William Parsons předváděli skvělé výkony. Na první doběh ale fanoušci nemuseli čekat dlouho, když pro něj po balku Parsonse doběhl Pabel Manzanero.

Omar Conoropo potvrzoval své kvality a nepouštěl hosty do tlaku. Jenže v šesté směně jeden z jeho nadhozů odpálil Martin Mužík až za plot a bylo vyrovnáno. Draci však odpověděli vzápětí, Když Eugene Helder stáhl pro doběh Martina Schneidera.

Byl to právě Schneider, kdo dostal za úkol zajistit Drakům posledních 6 outů v zápase. Chyběl mu poslední, když hosté po odpalu Michala Soukupa a šťastném odskoku míče vyrovnali.

Do dohrávky deváté směny Parsonse nahradil na kopci Hluboké Vojtěch Vlach. Ten sice musel čelit druhé polovině lineupu domácích, ale nedokázal dostat duel do nastavení. Martin Kalábek se totiž i díky chybě Vasila Zhupanina v obraně dostal na druhou metu. Pak jej stáhl Jakub Hajtmar na domácí metu svým walk-off odpalem a domácí se mohli radovat z první výhry v této sérii.

   1 2 3 4 5 6 7 8 9   R H E
 Sokol Hluboká 0 0 0 0 0 1 0 0 1   2 6 1
 Draci Brno 0 1 0 0 0 1 0 0 1   3 7 0
Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..