ČeskoMB

EXL: Roemer je další nadhazovač vyloučený kvůli nepovolené substanci

Podruhé v této sezoně byl v české baseballové Extralize vyloučen nadhazovač, protože měl mít dle rozhodčích nepovolenou substanci na rukách. Tentokrát byl provinilcem Wesley Roemer ze Sokolu Hluboká.

Stalo se tak v neděli ve třetím utkání série mezi Hlubokou a Tempem. Ve druhé směně rozhodčí prozkoumali rukavici a následně nadhazovače vyloučili. Hluboká místo něj musela poslat na kopec Matěje Vlacha, ale ten nedokázal bez pořádné přípravy čelit pálkařům soupeře a nakonec si nepřipsal ani jeden out. Tempo toho využilo a výrazně navýšilo vedení. V jednu chvíli až na 10-1. V závěru se ale o něj bálo, protože Hluboká málem utkání vyrovnala.

„Já už jsem ve své kariéře zažil na hřišti i mimo něj leccos, ale tohle utkání si budu pamatovat. Za celkem jasného stavu jsme se začali baseballem opravdu bavit, užívali jsme si každý odpal. A najednou nám to začalo padat za plot a věřím, že kdyby bylo utkání o směnu delší, spravedlivě bychom ho otočili, protože tohle utkání jsme měli vyhrát. To, zda Wesley Roehmer, který je vynikající na nadhozu i na pálce, kde hrál den předtím, měl na dlani lepidlo, které jako pálkař smí, ale pro nadhazovače je předpisy zakázané, se bude zkoumat. Totéž jsme ale mohli vidět v předešlých utkáních i u nadhazovačů soupeřů. Nicméně je vidět, že pražské týmy z nás mají respekt. My tuto věc nebude komentovat a věříme, že bude uzavřena spravedlivě,“ vysvětlil okolnosti vyloučení Wesleyho Roehmera předseda Sokola David Šťastný v tiskové zprávě klubu.

Připomeňme, že za podobný prohřešek dostal nadhazovač Draků Omar Conoropo podmíněný trest na jedno utkání s odkladem na víc než měsíc. Dá se předpokládat, že i tentokrát Disciplinární komise udělí hráči stejný trest.

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..