ČeskoMB

EXL: Sestava měsíce červen

Opět po měsíci jsme pro vás společně s Českou baseballovou asociací připravili nejlepší sestavu měsíce.

Zatímco v květnové sestavě chyběl jakýkoliv zástupce Draků, tak do finální červnové se nedostal ani jeden hráč pražských Eagles. Podmínkou pro zařazení do sestavy bylo nastoupit min. ke čtyř zápasům v základní části Extraligy, případně TOP 6 a také minimálně 14 PA. I proto v sestavě chybí například Jakub Malík, případně Petr Čech, nebo Daniel Riegger.

Naopak do sestavy měsíce se tentokrát vrátili hráči Draků. Mezi nimi Omar Conoropo, který byl nejlepším relieverem v červnu. Ve vnějším poli svými výkony zaujali Adam HajtmarMartin Kalábek. Druhý jmenovaný si výbornou formu přenesl i do CEB Cupu ve Francii.

Ve vnějším poli by klidně mohl být také autor dvou homerunů a jedenácti RBI Marek Minařík. Ten si ale svými výkony vysloužil místo pro nejlepšího nadhazovače měsíce, když odházel 14 směn s ERA 0.64 a no-hitter. Ve střední poli je ale jeho spoluhráč Matěj Bužga, který měl v červnu pálkařský průměr .421 a OBP .542. Tempo se může pochlubit i třetím hráčem, jimž je Michal Zelenka, který měl ještě lepší čísla, než Bužga.

Nejlepším pálkařem v červnu byl jednoznačně Martin Mužík z Hluboké. Ten odpálil 16 hitů (z toho 3 homeruny) a stáhl celkem 10 doběhů.

Sestava měsíce červen:

P – Marek Minařík, Tempo
C – Martin Mužík, Sokol
1B – Michal Zelenka, Tempo
2B – Radim Novotný, Arrows
3B – Kamil Miranda, Sokol
SS – Martin Pernička, Draci
LF – Martin Kalábek, Draci
CF – Matěj Bužga, Tempo
RF – Adam Hajtmar, Draci
DH – Brett Holtz, Arrows
RP – Omar Conoropo, Draci

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..