MBMLB

MLB: Jedničkou draftu se stal Henry Davis

V noci z neděle na pondělí proběhlo první kolo letošního MLB draftu. V něm si Pirates z prvnío místa vybrali ctachera Henryho Davise.

V posledních dnech přitom většina expertů předpokládala, že by Pirates měli sáhnout po spojce Marcelu Mayerovi. Ten byl ale nakonec vybrán až na čtvrtém místě organizací boston Red Sox. Až na desátém místě byl vybrán nadhazovač Vanderbiltu Kumar Rocker, jemuž například server The Athletic prorokoval třetí místo.

Stejný magazín přitom v dubnu projektoval, že by mohl být Henry Davis vybrán hodně vysoko. Pirates přitom měli o tohoto talentovaného hráče zájem již na draftu 2018, ale Davis se tehdy rozhodl dát přednost kariéře na Univerzitě Louisville. Zdá se ale, že v organizaci do tohoto hráče vkládají hodně nadějí a i proto mu dali přednost před dalšími hráči.

Na druhém místě si Texas Rangers vybrali nadhazovače Univerzity Vanderbilt Jacka Leitera. Ten se letos zaskvěl no-hitterem v NCAA a předpokládá se, že by mohl projít farmářským systémem velmi rychle. Dlouhodobým problémem Rangers však je, že neumí vychovávat své nadhazovačské talenty. Fanoušci tak musí doufat, že u Leitera to bude jiné.

TOP 10 voleb MLB draftu 2021

1. PiratesC Henry Davis
2. RangersRHP Jack Leiter
3. TigersRHPJackson Jobe
4. Red SoxSS Marcelo Mayer
5. OriolesOF Colton Cowser
6. DiamondbacksSS Jordan Lawlar
7. RoyalsLHP Frank Mozzicato
8. RockiesOF Benny Montgomery
9. AngelsRHP Sam Bachman
10. MetsRHP Kumar Rocker
Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..