MBMLB

MLB: Rays získali Nelsona Cruze z Minnesoty

Blíží se nám MLB trade deadline a týmy, které stále mají šanci na postup do playoff, začínají shánět posily. Jedním z prvním velkých jmen, které mění dres, je zkušený Nelson Cruz.

Jednačtyřicetiletý pálkař míří z trápící se Minnesotty do Tampa Bay Rays. Společně s ním na Floridu zamíří také prospekt Calvin Faucher. Protihodnotou budou dva nadhazovači Joe RyanDrew Strotman, kteří zatím nastupovali na farmách Rays.

Nelson Cruz by měl posílit Rays na místě, kde je nejvíce tlačí bota. Z pozice DH má letos na svém kontě již 19 homerunů, zatímco všichni hráči Tampy, kteří na této pozici letos nastoupili poslali za plot pouze 13 míčů. Také by měl zvýšit kvalitu lineupu proti levorukým nadhazovačům. Rays mají letos proti levákům týmový průměr pouze .226. Kromě toho má Cruz i dostatečné zkušenosti z playoff, v němž odehrál již 46 utkání.

Podle Kena Rosenthala z The Athletic se kromě Rays snažili Cruze získat také San Diego Padres. Zástupci klubu se měli zajímat o jeho trénink na první a druhé metě, kde by mohl v zápasech Národní ligy případně nastupovat. Každopádně táto výměna by mohla odstartovat výměny větších jmen týden před koncem přestupového období. A dá se předpokládat, že se dočkáme ještě zajímavých výměn.

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..